Home » Nieuws » Lokaal warmste 8 maart ooit

Lokaal warmste 8 maart ooit

Het lenteweer was prominent aanwezig afgelopen weekend. Het zonnetje scheen en lokaal werd op 8 maart zelfs het warmterecord verbroken. In het oosten van Brabant en in Limburg werd de hoogste temperatuur gemeten met 18,6 graden. Daarmee is 8 maart 2015 lokaal de warmste ooit.

Geen landelijk record

Landelijk is er geen warmterecord verbroken. Dat gebeurde vorig jaar wel op 8 maart. Toen werd in De Bilt een temperatuur van 16,0 graden gemeten. Dit jaar steeg het kwik niet hoger dan 15,7 graden, wat overigens eveneens een mooi resultaat is.

Lokaal dagrecord

Er kan alleen van een warmterecord gesproken worden wanneer er lokaal gekeken en gemeten wordt. Eindhoven en Arcen breken met hun 18,6 graden een record. Ook op andere plaatsen in het oosten en zuiden van het land zijn er dagrecords voor 8 maart verbroken. In het westen kon geen nieuw dagrecord vastgelegd worden. Met een frisse zuidwestenwind werd het daar niet warmer dan 12 graden.

Warmterecord of niet, zondag 8 maart gaat de boeken in als een prachtige dag. De terrasjes stroomden vol, de ijssalons openden hun deuren, tuinen genoten hun eerste opknapbeurt en hier en daar werd zelfs een barbecue tevoorschijn gehaald.