Home » Nieuws » Zware sneeuwstorm legt oostkust VS plat

Zware sneeuwstorm legt oostkust VS plat

Zes Amerikaanse staten hebben vanwege een zware sneeuwstorm de noodtoestand uitgeroepen. Het openbare leven aan de oostkust van de Verenigde staten is compleet platgelegd. Men verwacht dat er op sommige plaatsen zo'n 90 centimeter sneeuw zal vallen. Dat zou een historische hoeveelheid zijn.

Thuis blijven

De sneeuwstorm woedt in de staten New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island en New Hampshire. Gemiddeld valt er zo'n vijf tot tien centimeter sneeuw per uur. Inwoners van de zes staten wordt aangeraden zo veel mogelijk thuis te blijven; het verkeer is in Connecticut, New York en Massachusetts inmiddels platgelegd. Een reisverbod moet ervoor zorgen dat hulpdiensten zoals sneeuwschuivers, ambulances en politie zich vrij kunnen bewegen. Degenen die toch de weg opgaan, riskeren een boete van 300 dollar.

Grootste sneeuwstorm ooit

Bill de Blasio, burgermeester van New York, drukt de mensen op het hart de sneeuwstorm serieus te nemen. Volgens hem is het een van de grootste sneeuwstormen ooit. Duizenden vluchten van en naar de zes staten zijn vervallen - in New York alleen al 3.200. Ook KLM heeft retourvluchten tussen Schiphol en New York op dinsdag in elk geval geschrapt.

De sneeuwstorm zal naar verwachting tot woensdag aanhouden.