Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 5 van 2016

Het Weer Magazine nummer 5 van 2016

Supercel de nieuwe norm? 

Hagelstenen zo groot als tennisballen veroorzaakten afgelopen juni veel schade in de omgeving van Deurne. Het noodweer werd veroorzaakt door een supercel. In het opwarmende klimaat is de kans op het ontstaan van deze extreme onweersbuien die tornado’s kunnen produceren groter geworden.

Herfstkleuren

Herfst is het seizoen dat de bomen hun blad verliezen en zich opmaken voor de winter. Voordat ze dit doen, krijgen we een prachtige toegift met allerlei prachtige bladkleuren. Ook in Nederland kennen we veel plekken waar we van de herfstkleuren kunnen genieten. Steeds vaker tot (zeer) laat in het seizoen

Buienkolossen vanuit de hoogte

Buienwolken, de Cumulonimbus, kunnen hoogten van wel 15 tot 18 kilometer bereiken. Vanaf grote hoogte zijn deze enorme bloemkolen vaak goed te zien. Astronauten in het Internationale Ruimtestation (ISS) en piloten fotograferen de zeer fraaie wolkentorens regelmatig. Enkele voorbeelden van deze prachtige buienkolossen.

Jupiter, de grote gasreus 

De grootste planeet Jupiter is genoemd naar de oppergod in de Romeinse mythologie. Daar is hij de god van de hemel en het onweer. Eind augustus scheerde de sonde Juno op 4200 km hoogte over de Jupiteratmosfeer. De eerste spectaculaire beelden kunnen we in dit nummer al bekijken.

Weer genieten

Onlangs is er een nieuw weerboek verschenen: “Weer genieten”, geschreven door weerman Reinier van den Berg. Dit boek is inderdaad genieten, met prachtige weer- en natuurfoto’s uit alle seizoenen. Het Weer Magazine biedt u alvast een inkijkje.

Nog geen abonnee? Profiteer nu van de speciale aanbieding:
Het Weer Magazine (6 nrs) het 1e jaar voor slechts € 22,50
(i.p.v. € 32,50) én 2 cadeaus t.w.v. minimaal € 17,-!
 

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.