Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 2 van 2018

Het Weer Magazine nummer 2 van 2018

Het weer blijft altijd mijn hobby

Reinier van den Berg is gestopt met zijn werk bij MeteoGroup. Als gevolg daarvan schrijft hij ook niet langer voor Het Weer Magazine. Jammer, maar meteen een goede reden om deze weerman eens in het zonnetje te zetten. We blikken terug op de afgelopen 32 jaar en we kijken vooruit, want Reinier heeft grote plannen.

Winterverwachting uitgekomen

De afgelopen winter heeft bewezen dat er een duidelijke basis is voor seizoensverwachtingen. Want zoals de grote weermodellen al in november het verloop van de winter omschreven, zo is deze ook in grote lijnen verlopen.

Uitslag fotowedstrijd

U heeft even geduld moeten hebben, maar hier is hij dan: de uitslag van de weerfotowedstrijd uit 2017. Het was voor de redactieleden – tevens de jury – een genot om door alle foto’s heen te gaan, want er zaten weer vele prachtige inzendingen bij. Maar er kan er maar één de winnaar zijn…

Op ijsbergsafari in Newfoundland

Bij het Canadese Newfoundland zijn op heldere dagen in het voorjaar 10.000 jaar oude gletsjerreuzen zichtbaar langs de noordelijke en oostelijke kusten. Ze zijn er in alle soorten en maten, met kleuren van sneeuwwit tot diepblauw, constateerden Het Weer Magazine-redacteur Rob Groenland en Eric Terpstra in mei vorig jaar.

Verwilderde exoten

Nederland warmt op en dat heeft gevolgen voor de natuur. We signaleren steeds vaker dat planten en dieren uit andere klimaatzones in ons land opduiken, al dan niet met behulp van de mens. Deze invasieve soorten kunnen voor allerlei problemen zorgen in de natuur.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.