Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 5 van 2018

Het Weer Magazine nummer 5 van 2018

Wat een zomer!

Een lange periode met warm, droog en stabiel zomerweer zoals we in de zomer van 2018 zagen, maken we niet vaak mee in Nederland. Het was de warmste zomer ooit! Meerdere records werden verbroken. Een terugblik op deze unieke zomer.
Natuur zucht onder droogte
Het mooie weer en de droogte hadden een behoorlijke impact op de natuur, zowel negatief als positief, constateert boswachter Henk-Jan van der Veen.

Neerslagtekort

De zomer van 2018 is er een die nog lang in de lijst met weerrecords terug te vinden zal zijn. Vervangen door: Het neerslagtekortrecord bleek echter niet zo gemakkelijk te verbreken.

Klaar voor de Noord

Door het smelten van het Noordpoolijs wordt het voor schepen mogelijk om een noordelijke vaarroute tussen Europa en Azië te kiezen. In augustus en september voer voor het eerst een containerschip door deze kortere route via de Noordelijke IJszee. Aan boord: meetapparatuur van het Nederlandse MeteoGroup.

Vancouver zet zich schrap voor stijgende zeespiegel

De zeespiegel stijgt in de 21ste eeuw wereldwijd 26 tot 82 centimeter. Voor de Nederlandse kust wordt rekening gehouden met een zeespiegelstijging van 35 tot 85 centimeter in 2100. Voor Vancouver, Canada, ziet het er ook niet rooskleurig uit. Voor deze stad wordt een zeespiegelstijging van 1,2 meter voorspeld.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.