Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 2 van 2019

Het Weer Magazine nummer 2 van 2019

Zandhonger helpt Waddenzee, maar voor hoe lang?

Het klimaat verandert en daarmee ook het niveau van de zeespiegel. Door de ‘zandhonger’ van de Waddenzee weet het Waddengebied de stijging tot nu toe verrassend genoeg goed bij te benen. In de toekomst dreigt het wad echter te verzuipen, al is het tij mogelijk nog te keren.

Warmste winterdag ooit

Temperatuurrecords zijn er in soorten en maten. Dagrecords sneuvelen regelmatig, maar in de laatste dagen van februari 2019 was het wel heel erg raak. Op het KNMI-station in De Bilt werd een dagrecord zelfs op drie dagen achter elkaar scherper gesteld. De kroon spande echter station Arcen in Limburg.

Uitslag fotowedstrijd 2018

De winnaars van de weerfotowedstrijd uit 2018 zijn bekend. Het was voor de jury een groot genoegen om door de meer dan 60 inzendingen te browsen, want er zaten weer vele prachtige foto’s bij. De winnaar van de weerfotowedstrijd 2018 staat op de middenpagina’s van dit nummer.

Opwarming IJsland maakt inhaalslag

De opwarming van het klimaat begon op IJsland pas rond de millenniumwisseling. Tussen 1953 en 1982 leek het land zelfs op een nieuwe ijstijd af te stevenen. Inmiddels lijkt het klimaat van IJsland aan een inhaalslag begonnen te zijn.

Voorpublicatie ‘Duizend jaar weer, wind en water’

Binnenkort verschijnt deel 7 van de serie “Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen” geschreven door Jan Buisman. Dit deel behandelt de periode 1801 – 1825. Het Weer Magazine mag in dit nummer al een kleine preview laten zien van dit bijzondere boek.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.