Home » Nieuws » Uitreiking Buys Ballot Medaille aan meteoroloog Brian Hoskins

Uitreiking Buys Ballot Medaille aan meteoroloog Brian Hoskins

Op maandag 23 juni ontvangt Sir Brian Hoskins de Buys Ballot Medaille 2014 van de KNAW. Ter gelegenheid van de uitreiking wijdt de KNAW in samenwerking met het KNMI die dag een symposium aan het werk van Hoskins.

Sir Brian Hoskins, verbonden aan de Universiteit van Reading en aan het Grantham Institute for Climate Change van het Imperial College London, krijgt de Buys Ballot Medaille voor het baanbrekend werk dat hij als wiskundig onderlegde meteoroloog heeft verricht voor het begrijpen van weersystemen en de grootschalige luchtstromingen in de atmosfeer.

Henk Dijkstra, voorzitter van de jury van de Buys Ballot Medaille, spreekt de laudatio uit en zal de medaille uitreiken. Sir Brian Hoskins houdt vervolgens de Buys Ballot Medal lecture 2014, getiteld Potential vorticity and the Hadley Cell.

Verder op het programma:
  • Adrian Simmons, Consultant European Centre for Medium-Range Weather Forecasts - Dynamics and data assimilation.
  • Maarten Ambaum, Associate Professor University of Reading - Aspects of storm track variability.
  • Tim Woollings, University Lecturer University of Oxford - New perspectives on the North Atlantic Oscillation.
  • Mark Rodwell, Senior Scientist European Centre for Medium-Range Weather Forecasts - Monsoons in the global circulation.
  • Huw Davies, Professor ETH Zürich - The essence of mid-latitude weather systems?
De uitreikingsbijeenkomst wordt afgesloten met een receptie. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van de KNAW.

U bent van harte welkom bij de uitreiking en het symposium. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website.