Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 4 van 2015

Het Weer Magazine nummer 4 van 2015

Het zomernummer van Het Weer Magazine is verschenen!

Met daarin onder andere:

Honderd jaar vliegtuigwolken
Een slangvormige wolkenstreep, zo omschreef men de eerste vliegtuigstrepen die zich na 1915 af en toe boven Nederland aftekenden. Tegenwoordig zijn vliegtuigwolken de waarneming van het intensieve luchtvaartverkeer.

Rivieren van zand
Het zand uit de woestijnen van noordelijk Afrika is reislustig. We zoeken naar het mechanisme achter het zandtransport en de invloed die het zand heeft op het milieu, de gezondheid en het weer.

Vernielende Duitse tornado's
Begin mei dit jaar, richtten enkele tornado's een spoor van vernielingen aan in Duitsland. Waarom is de kans op het ontstaan van tornado's in ons buurland is veel groter dan in Nederland?

Expeditie Spitsbergen
Mediameteoroloog Reinout van den Born ging aan boord van expeditieschip Ortelius richting Spitsbergen, de eilandengroep die zich door klimaatverandering in de laatste fase van een ijstijd bevindt.

En natuurlijk nog veel meer!

Wilt u dit nummer en aankomende nummers van Het Weer Magazine thuis ontvangen? Word dan abonnee! Profiteer van onze speciale aanbieding: 1 jaar Het Weer Magazine voor slechts €24,95 en ontvang 3 eerder verschenen nummers (t.w.v. €16,50)!


 

 

Uitverkocht: 

uitverkocht