Home » Boeken en dvd's

Boeken en dvd's

Alles wat u over het weer weten wilt, vindt u hier!

Natuurlijk heeft u het al eens meegemaakt: u bent op zoek naar een bepaald boek over het weer, maar uw boekhandel heeft het niet. Daarom biedt Het Weer Magazine de belangrijkste uitgaven van Nederlandse uitgeverijen aan op deze website. Makkelijk en overzichtelijk!

Onze boeken:

Wij leveren geen boeken buiten Europa. De meeste titels zijn ook (nog) verkrijgbaar in de boekhandel.


Volcanoes & Lightning
DVD van Discovery Channel

Sinds miljoenen jaren zijn ze er: vulkanen. Ervaar ’s werelds meest actieve vulkanen en de opmerkelijke verhalen van mensen die de allesvernietigende erupties hebben meegemaakt. Bekijk de laatste wetenschappelijke ontdekkingen en de spectaculaire beelden. Dagelijks treffen ontelbare onweersstormen onze planeet, welke alles op hun pad vernietigen. Desondanks is er nog steeds niet veel bekend over dit indrukwekkende fenomeen. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde cameratechnieken bieden wij u nu een kijkje in dit natuurspektakel.

Prijs € 11,95 (normaal € 14,95)
(excl. verzendkosten)

Deze DVD bestellen


Weersverschijnselen
Gordon Higgins

Wonderen van het weer gezien vanaf ruimte en aarde Gordon Higgins Dit boek laat ons het weer zien vanuit de ruimte en vanaf de aarde. Veel foto’s en uitleg maken dit tot een mooi vormgegeven en intrigerend weerboek. U leest over het ontstaan, het voorkomen en de gevolgen van allerlei soorten weer. Gebonden, 256 pagina’s, rijk geïllustreerd in kleur.

Prijs € 29,95
(excl. verzendkosten)

Gebonden, veel foto’s
Omvang 256 pagina's
Tirion

Dit boek bestellen


Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen
J. Buisman

Deel VI: 1750-1800 nieuw sinds februari 2015
Deel V: 1675-1750
Deel III: 1450-1575
Deel I: tot 1300

In Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden vanaf het jaar 763. Op grond van een enorme hoeveelheid zeer verschillende bronnen reconstrueert hij het weer van jaar tot jaar. Daarmee levert hij niet alleen het KNMI en alle weergeïnteresseerden belangrijke informatie, maar hij geeft iedereen een totaal nieuwe kijk op de geschiedenis. Er is immers niets dat het dagelijkse leven zo bepaalt en kleurt als het weer. Maar ook grote historische gebeurtenissen als de Slag bij Nieuwpoort en de Franse Revolutie zouden anders verlopen zijn.

Prijs per deel € 49,50
(excl. verzendkosten)

Omvang tussen de 750 en 1000 pagina's
Formaat 17,9 x 24,7 cm
Hardcover, illustraties in zwart/wit
Uitgeverij Van Wijnen

Dit boek bestellen


Het Weerboekje, alles over wolken, weer, wind en weersvoorspellingen

Storm Dunlop

Geen twee wolken lijken op elkaar en de lucht ziet er elke dag weer anders uit. Het Weerboekje behandelt een groot aantal van deze verschijnselen: van wolken tot poollicht, van tornado's tot bijzonnen, van bliksem tot parelmoerwolken.

In dit handige en zeer fraai vormgegeven naslagwerk vindt u de volgende onderwerpen: de indeling van de wolken, hoe u de verschillende wolkentypen kunt herkennen en welk weer u daarbij kunt verwachten, wolkenvorming, optische verschijnselen, neerslag, wind, zwaar weer en weersystemen.

Met de vele kleurenfoto's en tekeningen is Het Weerboekje het perfecte middel om te begrijpen hoe het weer in elkaar zit en om te voorspellen of u een paraplu bij de hand moet houden.

2e druk, al meer dan 5.000 exemplaren verkocht!

Prijs € 12,99
(excl. verzendkosten)

Omvang:192 pagina's
Formaat: 21 x 14,5 cm
Uitvoering: paperback
Veltman Uitgevers

Dit boek bestellen


Winters van toen - Echte winters van de vorige eeuw
Harry Otten e.a.

Krijgen we nog van die heerlijke koude winters, met veel sneeuw, kranten onder je kleren tegen de kou en koek-en-zopies op de stijfbevroren ijsbaan? Of zijn die heerlijke tijden vol snert en ijspegels aan je sjaal een mooie herinnering geworden?

De regering stuurt met spoed vierduizend dekens naar de arme veenkoloniën in het noordoosten. In Den Haag legt de gemeente vuren aan om taxichauffeurs de kans te geven hun verkleumde ledematen te warmen. De rivieren zijn allemaal dichtgevroren, veerdiensten zijn nauwelijks nodig omdat auto's en zwaarbeladen vrachtwagens meestal gewoon het ijs over kunnen steken!

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar in 1929 was het realiteit. Naarmate er betere isolering in de huizen kwam, centrale verwarming en fleece-kleding, waren strenge winters beter te verdragen. Maar hoe ging dat eigenlijk vroeger? Wat trokken de mensen aan en hoe hielden ze het binnenshuis een beetje warm? En wat was typische winterkost?

Winters van toen ademt de sfeer van de winters van vroeger. Aan de hand van verhalen van mensen uit verschillende generaties en meer dan 250 prachtige kleuren- en zwart-witfoto's wordt een beeld geschetst van de 14 strengste winters van de vorige eeuw. Het is een feest van herkenning voor lezers die strenge winters hebben meegemaakt en een unieke terugblik in de tijd voor jongeren.

Prijs € 19,95
(excl. verzendkosten)

Omvang 144 blz.
Kosmos Uitgevers

Dit boek bestellen


Stormsein: Weersvoorspelling door de eeuwen heen
Pauline Halford

Honderdvijftig jaar geleden, ten tijde van de Krimoorlog, waren de weersvoorspellingen bij lange na niet zo accuraat als nu. De schade en het verlies waren dan ook enorm groot toen een deel van de Frans-Britse vloot in de storm van 14 november 1854 ten onder ging. Londen was in shock en de roep om een wetenschap die stormen tijdig kon voorzien weerklonk luider dan ooit. Overal ter wereld stortte men zich op de kunst van het voorspellen en doorgronden van het weer. Charlatans en wetenschappers probeerden elkaar de loef af te steken. In Stormsein, een boek vol wetenschap, gekissebis en sappige details, beschrijft Pauline Halford het spannende verhaal van admiraal Robert FitzRoy en alle anderen die zich in de loop der eeuwen op de meteorologie hebben gestort. In een uitgebreid voorwoord belichten Hennie ten Dam en Henk Bezemer de rol van Nederlandse weerkundigen, zoals Buys Ballot, de grondlegger van het KNMI. Duidelijk wordt welke lange en moeizame weg is afgelegd voordat de weersverwachting een dagelijks terugkerende dienstverlening werd. Het kijken naar de weerman op televisie zal na het lezen van Stormsein dan ook nooit meer hetzelfde zijn.

Prijs € 18,90
(excl. verzendkosten)

Omvang 288 pagina's
13,5 x 20,5 cm
Paperback

Dit boek bestellen


IJskoude Passie - DVD

ijskoude passieDeze jubileumuitgave geeft een twee uur durende impressie van 100 jaar Elfstedentocht. Een prachtig document met alle belangrijke personen uit de geschiedenis van de Tocht der Tochten. Mooie interviews worden aangevuld met beeldmateriaal uit NOS Studio Sport, NPS, VPRO, Fries Filmarchief,Omroep Friesland en vele particuliere archieven.

EPISODES: Intro en tocht 1909 • Controleposten • Piet Kleine • Hoe het begon • Het ijs • IJstransplantatie • Historie van de schaats • Geschiedenis schaatsindustrie • Kleding • Tijdens de Duitse bezetting • Pacten • De tocht van 1963 • De tocht van1985 • Vrouwen in de wedstrijd • Tineke Dijkshoorn, tocht 1986 • Klunen • Veranderingen • Henk Angenent, tocht 1997 • Klasina Seinstra, tocht 1997 • Historie Elfstedentocht-prijzen • De monsterrit van 1947 • Gerrit Hiemstra & KNMI: Komt er nog een tocht?

Prijs € 19,95
(excl. verzendkosten)

2 DVD's
Nederlands gesproken
Speelduur: 120 minuten
Een uitgave van Bright Vision Entertainment

Deze DVD bestellen