Home » Rubrieken » Weer, natuur & klimaat

Weer, natuur & klimaat

Foto via Pexels
Als het in de zomermaanden enorm warm is en het voor een lange tijd niet regent, is het verstandig om jouw tuin goed bij te houden. Als je dit niet doet, kan het zomaar zo zijn dat vanwege de hitte jouw tuin er minder goed uit komt te zien.
Foto via Pexels
Al dagen heeft niet alleen Zuid-Limburg, maar ook Duitsland en België veel last van het extreem hoge water. Overstromingen zorgen voor veel schade aan huizen en veroorzaken zelfs dodelijke slachtoffers. Hoe kan het zo snel misgaan?
KNMI
Een weerstation maakt het mogelijk om te spelen voor eigen weerman, in plaats van dat u alleen maar uit gaat van het weerstation van het KNMI.
Foto via Pexels
Wat kun je eigenlijk het beste doen tijdens noodweer? En wat moet je vooral niet doen? Wij zetten het op een rijtje.
Foto via Pexels
Weet je nog? De vuurzee in Australië eind 2019 en begin 2020? Onderzoekers hebben inmiddels in kaart kunnen brengen wat de gevolgen zijn...
Foto via Pexels
Wil jij je ecologische voetafdruk verkleinen, maar weet je niet zo goed hoe? Het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn als je wellicht denkt. We geven je een aantal simpele tips om meer voor het klimaat te doen.
Foto via Pexels
Heel Nederland is op dit moment in de greep van de plotselinge vrieskou. Na lange tijd hebben we weer een flinke pak sneeuw en kunnen we aankomende week misschien zelfs weer de schaatsen uit het vet halen. Betekent dat dat de winters weer ijzig koud worden als vanouds?
Foto via Unsplash
Bij zonsopkomst en -ondergang kleurt de lucht regelmatig roze, oranje of rood. Vraag je je af hoe dit komt en waarom dit bijvoorbeeld niet overdag te zien is? Hier leggen we je uit hoe dat precies zit!
Foto: Pexels
Gemiddeld zijn er zo'n duizend tornado's per jaar in Tornado Alley in Amerika. Wil je deze in het echt bewonderen? Denk dan aan je ESTA.

Pagina's

Subscribe to Weer, natuur & klimaat