Home » Rubrieken » Weer, natuur & klimaat

Weer, natuur & klimaat

Foto via Pexels
Stormen kunnen flink wat schade aanrichten. Het is niet voor niets dat tijdens zulke weersomstandigheden code geel of code oranje wordt afgegeven
Foto via Pexels
Hoewel wetenschappers door de eeuwen heen grote vooruitgang hebben geboekt in het begrijpen en voorspellen van het weer, zijn er nog steeds fenomenen die buiten het bereik van onze huidige kennis lijken te vallen. Deze mysterieuze weerfenomenen dagen ons begrip van de natuur uit en blijven intrigeren en verbazen. Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.
Tornado
Tornado's zijn een van de meest krachtige en verwoestende natuurverschijnselen op aarde. Met hun draaiende kolommen van lucht en wolken kunnen ze enorme schade aanrichten aan gebouwen, gewassen en infrastructuur. Maar hoe ontstaan tornado's eigenlijk en waar komen ze het meest voor?
Zon
Door Harry Geurts
Foto via Pexels
In dit artikel kun je lezen welke soorten deurmat op maat zijn, zoals een rubber mat of een kokosmat op maat, en welke voordelen deze deurmatten precies hebben!
Foto via Pexels
Als het in de zomermaanden enorm warm is en het voor een lange tijd niet regent, is het verstandig om jouw tuin goed bij te houden. Als je dit niet doet, kan het zomaar zo zijn dat vanwege de hitte jouw tuin er minder goed uit komt te zien.
Foto via Pexels
Al dagen heeft niet alleen Zuid-Limburg, maar ook Duitsland en België veel last van het extreem hoge water. Overstromingen zorgen voor veel schade aan huizen en veroorzaken zelfs dodelijke slachtoffers. Hoe kan het zo snel misgaan?
KNMI
Een weerstation maakt het mogelijk om te spelen voor eigen weerman, in plaats van dat u alleen maar uit gaat van het weerstation van het KNMI.
Foto via Pexels
Wat kun je eigenlijk het beste doen tijdens noodweer? En wat moet je vooral niet doen? Wij zetten het op een rijtje.
Foto via Pexels
Weet je nog? De vuurzee in Australië eind 2019 en begin 2020? Onderzoekers hebben inmiddels in kaart kunnen brengen wat de gevolgen zijn...

Pagina's

Subscribe to Weer, natuur & klimaat