Home » Nieuws

Nieuws

Stormen krijgen ook Nederlanse namen

nieuws - 15-10-2019
Storm

Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, krijgen vanaf nu een naam. Het KNMI heeft samen met de weerdiensten Met Office (Groot-Brittannië) en Met Éireann (Ierland) een lijst met stormnamen voor seizoen 2019-2020 opgesteld. Hiermee wil men het bewustzijn van gevaarlijk weer vergroten. De namenlijst is afwisselend mannelijk en vrouwelijk.

Tentoonstelling: Ruimteschip Aarde

nieuws - 05-07-2019
Ruimteschip Aarde

Ruimteschip AardeDe tentoonstelling Ruimteschip Aarde, ingericht door gastconservator Eva Rovers ter gelegenheid van het 405-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen, laat je naar de aarde kijken door de ogen van een astronaut. Eva Rovers: “Het is een reis van de macrokosmos naar de microkosmos, die je laat beseffen dat alles en iedereen op aarde met elkaar samenhangt.

Preview Het Weer Magazine nr. 3 2019

nieuws - 01-07-2019
Heidebrand - hetweer

Kan jij niet wachten tot de derde editie van Het Weer Magazine verschijnt? Nog even geduld, het is bijna zover! Hier vast 4 previews:

 Heidebrand - Gloeien om te bloeien

Een donkerkleurige boktor komt uit een van de gaten van de verbrande boom tevoorschijn. Dood hout leeft, ook een half jaar na een flinke heidebrand.

Tekst: Henk-Jan van der Veen | Foto: Marysia van der Veen

 

Tornadoseizoen VS dodelijkste in vijf jaar

nieuws - 01-07-2019
tornado

tornadoHet tornadoseizoen in de Verenigde Staten is het dodelijkste sinds 2014. Het seizoen, dat loopt van maart tot en met juni, heeft aan 39 mensen het leven gekost, schrijft The New York Times. Ieder jaar razen er honderden tornado’s door de Tornado Alley, een brede strook land in het Midden-Westen van de Verenigde Staten, maar deze keer lijken de wervelwinden heftiger dan anders.

Saharawolk boven Nederland

nieuws - 23-04-2019
Saharastof Nederland

Als je afgelopen paasweekend je auto hebt gewassen, dan heb je pech. Vandaag en morgen trekt er namelijk een grote concentratie Saharazand over ons land heen. Als deze stofdeeltjes naar beneden komen, zouden ze zomaar al je harde werk weer teniet kunnen doen.Lagedrukgebied vanuit Noord-Afrika

Weerpresentoren switchen

nieuws - 04-04-2019
Weerpresentoren switchen

Het is u vast niet ontgaan: er hebben nogal wat veranderingen plaatsgevonden onder de weerpresentatoren die voor de commerciële omroepen werken. Allereerst werd bekend gemaakt dat Piet Paulusma eind dit jaar stopt met zijn weerpresentaties op tv. Twee weerpresentatoren die werkten voor RTL zijn eerder dit jaar overgestapt naar Talpa: Amara Onwuka en Dennis Wilt.

Aantal allergiedagen neemt toe

nieuws - 02-04-2019
Allergiedagen

Hooikoortsklachten worden veroorzaakt door blootstelling aan pollen van niet alleen grassen, maar ook van bomen en kruiden. Het moment waarop je klachten krijgt, is afhankelijk van wanneer de planten bloeien en voor welke plantensoorten je gevoelig bent. De meeste grassen beginnen pas in mei te bloeien, maar bomen bloeien eerder. Sommige mensen krijgen de laatste jaren al rond Kerst last van hooikoorts door pollen van de els of hazelaar. En van augustus tot oktober kunnen er nog klachten voorkomen door de relatief nieuwe plant Alsemambrosia.

Pagina's