Home » Nieuws

Nieuws

KNMI zit er zelden naast

nieuws - 21-02-2018
KNMI zit er zelden naast

Het KNMI werd in 1854 opgericht. Oprichter Buys Ballot koos als eerste locatie sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. In 1897 verhuisde het instituut naar De Bilt, waar sindsdien gemeten wordt. Inmiddels beheert het KNMI in Nederland 35 automatische weerstations.

KNMI zit er zelden naast

Leven van de wind

nieuws - 14-02-2018
Leven van de wind

Antarctica is één van de meest extreme gebieden op aarde. Toch zijn de koude, donkere en droge woestijnachtige gebieden een thuis voor verrassend diverse microben. De grote vraag was hoe deze microben kunnen overleven op een plek met weinig water, waar de grond weinig organisch koolstof herbergt en er in de winterse duisternis weinig mogelijkheid is om via de zon energie op te wekken.

Leven van de wind

Nederlandse temperatuurrecords geven opwarming weer

nieuws - 26-01-2018
Thermometer. Foto Pexels

In de winter kan het op een dag heter zijn dan op een dag in de zomer. Afgelopen jaar zijn er meerdere temperatuurrecords verbroken in Nederland. Elk jaar worden er dagrecords verbroken. Deze zijn afhankelijk van de weersituatie op dat moment. Dat het warmer begint te worden in Nederland is niet alleen te voelen, maar ook terug te zien in de analyse van het jaarlijkse hitte- en kouderecords.

Pagina's