Home » Weerfoto

Weerfoto

Pilotengat

Pilotengat

3 juli 2023, Sabien Bosman, Den Burg – Texel

Maandag 3 juli rond 16.30 uur, paal 9 Texel. Eerst werd het steeds bewolkter met een soort witte dunne kleine wolkjes. Opeens verscheen er een Zeppelin-achtige wolk en daarna een gat in de lucht. In dat gat zag ik ook een stukje ‘regenboog’, maar dat is op de foto niet te zien. Mooi fenomeen!

Patrick Ippel

Onweerswolk

20 juni 2023
Patrick Ippel, Werkendam

Tijdens het maken van deze foto onweerde het om mij heen, ondertussen zag ik deze wolk op mij af komen drijven. Persoonlijk vind ik dit een hele mooie foto, vooral omdat de onweerswolk duidelijk zichtbaar is. De foto is genomen bij de Uppelse molens, iets na 5 uur s' middags.

Weerfoto

Vroeg

Deze foto is op 4 juli ‘s morgens vroeg gemaakt bij de boterhuispolder/Kaag bij Warmond. Vroeg opstaan wordt vaak beloond met dit soort natuur fenomenen. Alleen, samen met het ontwaken van de natuur in het licht van de zon: dat geeft mij een opgeladen energiegevoel.

Antonie Polet, Leiden

Storm
Op 18 februari raasde storm ‘Eunice’ over Nederland. Ik ging naar mijn ‘stormplek’ aan de oostkant van plas ’s-Gravenbroek om foto’s te maken. Daar komt de wind in volle kracht over de plas aan en beukt op de oevers. Wat een geweld, zeker met die uitschieters van 10 Beaufort!
Ijspegels
Deze foto heb ik genomen bij een boerderij in Haastrecht. Sommige ijspegels waren meer dan een meter lang.
Spiegeling

Spiegeling

Hans van der Ziel

Tijdens het wandelen kijk ik vaak naar boven om te genieten van mooie wolkenluchten. Deze keer zag ik lopend op de IJsselbrug bij Hattem een schitterende wolkenlucht beneden mij. Een mooie weerspiegeling in het water van de overstroomde uiterwaarden van de IJssel.

Wat is uw weerfoto?

Heeft u ook een mooie weerfoto? Stuur deze op - samen met uw verhaal bij deze foto - en wie weet staat uw weerfoto in één van de komende nummers van Het Weer Magazine. Onder de geplaatste inzenders wordt bovendien een prijs verloot.

Het weer

Een heel Hollands plaatje. Riet, de ondergaande zon en een fietser die nog snel een avondrondje maakt.

Zinderend, Winnaar fotowedstijd Gieny Westra

We hebben veel foto’s ontvangen die gemaakt zijn tijdens de hittegolf in de laatste week van juli dit jaar. We hebben twee bijzondere opnames geselecteerd voor deze rubriek.

Tuba Glenn Aoys, Kaatsheuvel

Wij hebben veel prachtige foto’s ontvangen van de buien die op 4 mei in een noordelijke stroming over ons land trokken. We hebben er twee geselecteerd voor deze rubriek.

De winnende foto

We hebben meer dan 60 inzendingen ontvangen! Het was voor de jury (alle redactieleden) een grootgenoegen om door de vele inzendingen te browsen, want er zaten vele prachtige foto’s bij.

Pagina's