Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 1 van 2018

Het Weer Magazine nummer 1 van 2018

Winter grossiert in extremen

De huidige winter heeft tot nu toe in de wereld op diverse plekken voor uitzonderlijke omstandigheden gezorgd. Terwijl het begin januari extreem koud was in het noordoosten van de Verenigde Staten, werd het ondertussen in Sydney meer dan plus 45 graden. Extreem veel sneeuw viel er dit jaar in de Alpen. En er gebeurde nog veel meer. 

Mini-ijstijd op komst?

In het verleden zorgde de variatie van de hoeveelheid zonnestraling er mede voor dat de temperatuur op aarde iets afkoelde. Kunnen we daarom binnenkort ook een Kleine IJstijd verwachten of zet de recente opwarming door?

Wit Rood Zwart

Het is 11 december. De avond valt. De sneeuw valt. Sneeuw tussen de raderen van een tot in de puntjes georganiseerde 24uurseconomie bij code rood. Tijd voor een avondwandeling door de stad.

Dooi permafrost bederft Klimaatakkoord

Aan het einde van deze eeuw kan een kwart van alle broeikasgassen in de atmosfeer afkomstig zijn uit ontdooide permafrost, stelt aardwetenschapper Jorien Vonk. Hierdoor kunnen de klimaatdoelen van Parijs mogelijk niet worden gehaald.

Zonder netwerk toch een weeralarm

Overstromingen als gevolg van aanhoudende moessonregens hebben vorig jaar in het oosten van India honderden levens gekost. Kunnen inwoners van ontwikkelingslanden via mobiele technologie op tijd worden gewaarschuwd, ook als deze netwerken uitvallen? Techbedrijf IBM en The Weather Company denken van wel.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.