Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 6 van 2018

Het Weer Magazine nummer 6 van 2018

Winter op herhaling?

Nu december op de kalender staat en de nachten bijna op hun langst zijn, wordt het spannend om te zien wat de winter er dit keer van gaat maken. Wordt het een zachte winter, zoals bijna altijd in Nederland, of doet Koning Winter toch van zich spreken, zoals in de vorige winter vooral in februari en zelfs in maart het geval was. 

De verhalen achter de weerfoto’s

Iedere dag krijgen de weermannen en weervrouwen van de verschillende journaals honderden weerfoto’s van enthousiaste weerfotografen opgestuurd. Enkele fotografen halen vaker het weerbericht dan anderen. Maar wie zijn Ben Saanen, Gieny Westra en Jannes Wiersema? 

Gras als dijkbewaker

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en stormen worden heviger. In Groningen en Friesland werkt men aan een klimaatbestendige dijk die duurzaam én groen is. Begin november raasde de eerste ‘storm’ over de grasmat. 

Klimaatbestendig waterbeheer

Het uitgangspunt van waterschappen is dat Nederland droge voeten houdt. Maar door vaker voorkomende langdurig droge zomers, afgewisseld met perioden van juist overvloedige neerslag, zal er in de toekomst frequenter watergebrek zijn. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt alles in het werk om de effecten van klimaatverandering op het watersysteem te verzachten. 

Florence, Michael en Leslie

Het Atlantische orkanenseizoen bracht afgelopen najaar enkele spraakmakende orkanen voort die zowel in de Verenigde Staten als in Europa goed voelbaar waren. Een portret van Florence, Michael en Leslie.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of bestel losse nummers.