Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 2 van 2023

Het Weer Magazine nummer 2 van 2023

Het Weer Magazine ligt bij Abonnees op de mat. Met deze keer.

Poollicht in opmars
Eind februari werd Nederland getrakteerd op noorderlicht. Er stonden zelfs aurorafiles naar de Friese kust veroorzaakt door mensen die de rood en groen kleurende hemel wilden vastleggen. Poollichtjagers kunnen hun borst nat maken, deze recente situatie was nog maar de aftrap van de nieuwe aurora-episode, gekoppeld aan een nieuwe zonnecyclus.

Niet altijd is klimaatverandering oorzaak
Niet elke extreme weergebeurtenis heeft met klimaatverandering te maken. Klimaatverandering kan wel voor een grotere impact zorgen, laat de recente hittegolf in Argentinië zien. Het onderzoek hiernaar heet klimaatattributie.

Uitslag fotowedstrijd
Het was voor de redactieleden – tevens de jury – weer een feest om alle ingezonden foto’s uit 2022 te mogen beoordelen, want er zaten weer veel prachtige en bijzondere inzendingen bij. De winnaar heeft als hoofdprijs de middenpagina’s gekregen waarop de winnende foto is geplaatst.

Orkaandrone
Door de stijging van de temperatuur van het zeewater zullen orkanen nog krachtiger worden. Dankzij nieuwe technieken als drones die direct in het oog van de orkaan vliegen zijn betere orkaanvoorspellingen mogelijk.

Vrolijke voorjaarsbloeiers
Na de donkere wintermaanden beginnen de dagen in de lente weer snel langer en lichter te worden en komt de voorjaarsflora tevoorschijn. De planten vallen op door hun uitbundige bloei en luiden het begin van de lente in, waarbij iedere lentemaand weer andere bloemen verschijnen.