Home » Magazine » Nummer » Het Weer Magazine nummer 5 van 2023

Het Weer Magazine nummer 5 van 2023

Kanaalrat Poly Storm Poly die op 5 juli over Nederland trok, is een van de zwaarste zomerstormen in ruim vijftig jaar. Storm Poly was een typische ‘kanaalrat’. Waarom was deze storm zo bijzonder en speelt klimaatverandering een rol bij het ontstaan van zomerstormen?

Duet van weer en water Van hemelsblauw, zeegroen tot loodgrijs met een vleugje groen. De kleur van de zee verandert voortdurend, afhankelijk van de weersomstandigheden, de zonnestand, wolkenhemel en de plaats. Peter Paul Hattinga Verschure, kunstenaar en weerchroniqueur, beschrijft het palet aan kleuren waarin de zeespiegel zich onder verschillende omstandigheden kan tooien.

Bijzondere zonsondergang boven warm water Tijdens een zonsondergang boven zee neemt de zonneschijf vlak voordat de onderrand de kim bereikt soms de vorm aan van de Griekse hoofdletter omega (Ω). De kans om het verschijnsel te zien is het grootst aan het Noordzeestrand in de herfst.

Een zomer van uitersten Deze zomer was er op veel plekken in de wereld sprake van bijzonder en extreem weer. Het was een zomer van uitersten.

Bestel voor 21 september dan ontvang je dit nummer 5 oktober bij je thuis!