Home » Nieuws » 82 dagen hevige regenval in Wales

82 dagen hevige regenval in Wales

Sinds oktober regent het in het Welse plaatsje Eglwyswrw. De schapen worden zelfs op stal gezet, omdat hun vacht niet kan opdrogen door de zware regenval. De weersverwachtingen voorspellen gelukkig opklaringen in het gebied.Het plaatsje in Wales breekt wellicht het record van de meeste regen in opeenvolgende dagen. De recordhouder is nu de plaats Eallabus op het Schotse eiland Islay door de 89 dagen durende regenval van 1923. De voorwaarde voor het record is dat er op zijn minst 0,2 mm regen valt gedurende 24 uur.

Deprimerend

Raadslid en boer John Davies stelt dat de inwoners een feestje geven als de regent stopt. Naast dat het ontzettend deprimerend is, is de regen ook zeer vervelend voor de lokale zaken. De boeren haalden bijvoorbeeld hun schapen binnen, omdat de vacht niet kon drogen. Er bestaat dan een reële kans op wolrot.

Bijbelse taferelen

Volgens John Davies is dit een regenval van Bijbels formaat. Ondanks dat het nu al 82 dagen regent heeft Eglwyswrw het geluk dat het zo’n 130 meter boven zeeniveau ligt. Van overstromingen is daardoor geen sprake. Het lijkt erop dat het voor het eerst droog wordt, al is er nog wel kans op enkele buien. Wellicht komt het record dan alsnog op de naam van Eglwyswrw te staan.
 

Bronnen

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/village-weathers-75-days-rain-7143541

http://www.ibtimes.co.uk/uk-welsh-village-could-become-uks-soggiest-ever...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3402143/Is-wettest-village-Brita...

http://www.telegraph.co.uk/news/weather/12101766/rain-81-days-welsh-vill...

http://nos.nl/artikel/2080774-het-regent-al-82-dagen-in-eglwyswrw.html

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/eglwyswrw-welsh-village-s...