Home » Nieuws » Geniet van de donkere hemel bij Sterrenwacht Orion Uden

Geniet van de donkere hemel bij Sterrenwacht Orion Uden

Op 24 oktober is de elfde editie van de Nacht van de Nacht. Jaarlijks wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd door verschillende milieufederaties. Op veel plekken gaan lichten die ’s nachts aan staan uit, waardoor het extra donker wordt. Bij publiekssterrenwacht Orion in Uden kun je extra van het donker genieten. De sterrenwacht is dan open voor publiek.

Sterrenwacht Orion Uden

De sterrenwacht Orion Uden is ontstaan als hobby van Victor Thenu en uitgegroeid tot een echte publiekssterrenwacht. Tijdens de Nacht van de Nacht is de sterrenwacht geopend van 20.00 uur tot 23.00 uur. Dan kun je door een van de grootste telescopen van Nederland naar de sterren kijken. Op de site van de Sterrenwacht Orion Uden vind je meer informatie.

De Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht gaan op veel plaatsen de lichten uit. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling in ons land. Verschillende bedrijven doen mee, maar ook jij kan meedoen. Op de site van de Nacht van de Nacht vind je meer informatie over de verschillende activiteiten.