Home » Nieuws » Grote schade in Limburg bij recordhoeveelheid regen
Limburg regen

Grote schade in Limburg bij recordhoeveelheid regen

Dinsdagavond is er bij de onweersbuien in het zuiden van Limburg een recordhoeveelheid regen gevallen. In de hoofdstad kwam maar liefst 87,2 millimeter regen uit de lucht vallen. En dat zorgde voor nogal wat overlast.

Recordhoeveelheid

In Maastricht is er nog nooit eerder zoveel regen gevallen in een dag tijd. Het vorige record werd gemeten op 18 juni 1966. Toen viel er 82,7 millimeter. Dinsdagavond kwamen daar nog wat millimeters bovenop.

Flash floods zorgde voor wateroverlast

Dat kwam mede doordat de zware buien zich amper verplaatsten vanwege het gebrek aan wind. Wouter van Bernebeek, meteoroloog van Weerplaza, sprak van ‘enorme flash floods’ in Zuid-Limburg. ‘‘Naar verluidt is daar lokaal al meer dan 100 millimeter (!) regen gevallen.’’

De regen heeft op meerdere plekken voor wateroverlast gezorgd. De straten stonden blank en ook het verkeer werd ernstig gehinderd. Dinsdag kreeg de politie ook veel telefoontjes over wateroverlast in Landgraaf, Kerkrade en Eygelshoven. Zo kwamen er in Kerkrade en en Eygelshoven meerdere straten onder water te staan en ontstond er een gaslek in Eygelshoven, waardoor een supermarkt en zorgcentrum ontruimd moesten worden. Woensdag rijden er, als gevolg van het noodweer, ook nog geen treinen tussen Sittard en Maastricht.

Grote schade

Het CDA in de Kerkraadse gemeenteraad wil graag een tegemoetkoming voor de gedupeerden van de wateroverlast in Eygelshoven, schrijft De Limburger. Daarbij moeten er lessen worden getrokken uit de enorme overstromingen. ‘‘De schade in de stad is enorm.”

Bekijk hier een video.