Home » Nieuws » Het weer in juni: krijgen we warme dagen?
Juni weer

Het weer in juni: krijgen we warme dagen?

We hebben dit jaar een koude en regenachtige lente achter de rug. Veel mensen hopen dan ook dat juni meer zon gaat brengen, helemaal nu de terrassen weer open zijn. Wat voor weer kunnen we komende maand verwachten?

Aanloop naar juni

In april en mei hebben we zowel zonnige als regenachtige dagen gehad. De gemiddelde temperatuur lag met 6,7 graden echter een stuk lager dan gebruikelijk. De winterjassen konden dus nog niet de kast in, maar daar zal in juni verandering in komen.

Zonniger

De verwachting is dat we van meer zon en warmte kunnen gaan genieten. Een noordoosten- tot oostenwind voert namelijk warme lucht aan en mogelijk wordt het in het binnenland zelfs zomers warm. Deze maand zal echter niet gedomineerd worden door zomerse temperaturen, want er wordt ook noordenwind verwacht. Die wind gaat over het koude zeewater van de Noordzee als een soort airco richting land. In het binnenland kunnen bij dit weertype flink wat wolkenvelden ontstaan. Juni blijft dus grotendeels frisjes, maar kan aan de kust zonniger zijn.