Home » Nieuws » Hitte deze week betekent "klompenweer"!
Zon

Hitte deze week betekent "klompenweer"!

Deze week beleeft Nederland opnieuw hoge  temperaturen die de hele week gestaag oplopen. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en neem voorzorgsmaatregelen tegen de hitte als je daar gevoelig voor bent. Onthoud dat het tijdens een hittegolf belangrijk is om koel te blijven en veel te drinken.

Wat hebben we eigenlijk aan dit warme weer?

Er zijn een paar dingen om op te letten bij warm weer. Uitdroging kan een probleem zijn. We moeten ervoor zorgen dat we voldoende water drinken, en niet alleen vertrouwen op cafeïne houdende dranken of alcohol. Een hitteberoerte is een reëel gevaar, vooral voor jonge kinderen en bejaarden. Zorg dat je zoveel mogelijk op koele, schaduwrijke plekken blijft, en let op symptomen als hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Vergeet ten slotte de zonnebrandcrème niet. 

Overleef de hittegolf met deze tips

  • Vermijd zwarte kleding. Doordat zwarte kleding licht absorbeert, zul je je daardoor nog heter voelen dan je al bent. 
  • Schuw wit niet! Wit is een geweldige zomer kleur, het weerkaatst het licht en houd je tegelijk koel. 
  • Ga voor luchtige stoffen zoals linnen of katoen. Deze stoffen laten je huid ademen en kleven niet aan je lichaam zoals bijvoorbeeld polyester.
  • Draag een zonnebril en een petje.

Wat kun je doen tegen pijnlijke voeten door de warmte?

Het gevoel van vermoeide voeten is het meest schrijnend. Je hebt de hele dag gesport, misschien veel gelopen of gestaan, en je voeten voelen plotseling aan als ijzer. Ze zwellen op, ze kloppen, en het enige wat je wilt doen is je schoenen uittrekken en je voeten laten rusten. Wat zijn je mogelijkheden?

Als je merkt dat je regelmatig last hebt van vermoeide voeten, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te helpen. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt die goed passen. Kies schoenen met goede steun en demping om vermoeidheid te helpen verminderen. Geef jezelf ten slotte een pauze! Als je echt last van je voeten hebt, ga dan even zitten en leg je voeten een paar minuten omhoog. Vermoeide voeten zijn geen pretje, maar met een beetje zorg en aandacht kun je de symptomen helpen verminderen.

Klompen comfortabeler dan sneakers

Medische klompen zijn ontworpen om bij dit probleem te helpen. Ze zijn gemaakt van ademend materiaal dat helpt je voeten koel te houden, en ze hebben ook een ingebouwde steun voor de voetboog die helpt zwellingen te verminderen. Bovendien zijn deze klompen vaak slip vast, waardoor ze ideaal zijn om op je werk, maar ook rond het zwembad of op het strand te dragen. Dus als je een manier zoekt om je voeten deze zomer koel en comfortabel te houden, overweeg dan zeker eens medische klompen.