Home » Nieuws » Hoe ontvang ik de meest nauwkeurige en actuele weersinformatie?

Hoe ontvang ik de meest nauwkeurige en actuele weersinformatie?

Hoe ontvang ik de meest nauwkeurige en actuele weersinformatie?
Er zijn enorm veel verschillende websites om te bekijken wat voor weer het wordt. 

De meeste websites maken gebruik van sensoren die op een open veld staan, deze sensoren meten hoe warm het is, wat de luchtvochtigheid is en of er een zonnetje aan komt. Zoals eerder genoemd: deze staan op een open veld, helaas. 


Om de meest nauwkeurige meting te krijgen gebruiken veel mensen een eigen weerstation, het is namelijk veel interessanter om te weten hoe warm het is en hoe warm het wordt op de plaats waar je woont, in plaats van dat veld een paar kilometer verderop.

Er is enorm veel keuze in weerstations. In elke prijsklasse is een weerstation te vinden en je kan het zo uitgebreid maken als je zelf maar wilt. Zo zijn er de simpele weerstations voor een paar tientjes, maar ook super geavanceerde, in dit artikel bespreken we de drie meest populaire weerstations.

3. Alecto WS-1150

Niet voor niets nummer drie in onze lijst, dit weerstation heeft een super strak ontwerp en het doet wat het moet doen. Dit weerstation meet enkel de luchtvochtigheid binnen en de temperatuur zo wel binnen als buiten. Ook beschikt de Alecto WS-1150 over een maanstand indicator waarmee u precies kunt zien wanneer het volle maan is.

2. Alecto WS-3500

Ideaal voor de beginnende weerfanaten. Dit weerstation wordt geleverd met een thermo- en hygrometer, windmeter en een neerslagmeter. De Alecto WS-3500 weet een nauwkeurige weersvoorspelling voor de komende 24 uur te genereren. Het display van dit weerstation is goed af te lezen door de duidelijke weergave van de metingen en het heldere achtergrondverlichting. Deze set wordt compleet met ophangsysteem en sensoren geleverd.

1. La Crosse WS 6826 Color

De La Crosse WS 6826 is verreweg het meest populaire weerstation. Door het heldere kleurenscherm zijn alle metingen gemakkelijk af te lezen. Dit weerstation meet de temperatuur van zowel binnen- als buitenshuis. Tevens beschikt de WS 6826 over geanimeerde weerbeelden, denk hierbij aan animaties van regenwolken met bliksem. Er is geen beter weerstation om je carrière als weerman of weervrouw te beginnen dan met dit weerstation van La Crosse.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten weerstations, de klantenservice van weerstation-zaak.nl helpt u graag aan het juiste weerstation. Als u bij uw bestelling kortingscode ‘weermagazine’ invult krijgt u €5,- korting op uw weerstation.