Home » Nieuws » Klimaatjagers - nieuw programma op Nederland 2

Klimaatjagers - nieuw programma op Nederland 2

Op Nederland 2 is sinds zondag 8 september wekelijks de serie Klimaatjagers te zien. In dit VPRO-programma gaat klimaatjournaliste Bernice Notenboom met wetenschappers de wereld rond en bezoekt plekken waar klimaatveranderingen invloed hebben op de lokale omgeving, of zelfs op hele ecosystemen. 

Klimaatjagers richt zich op twaalf omslagpunten in de klimaatverandering. Deze worden aangewezen door de Britse klimaatprofessor Tim Lenton. “We maakten een lijst van locaties, selecteerden wetenschappers en bedachten een avontuur om de serie naast inhoud ook spanning en actie te geven,’ aldus Notenboom.

De opnames voor Klimaatjagers namen een jaar in beslag en brachten Notenboom en haar team naar Groenland, Brazilië, Afrika, Alaska, Oceanië en India. Iedere aflevering is een avontuur geworden, vertelt de journaliste. Op vrijwel iedere locatie filmde het team onder extreme (weers)omstandigheden om het klimaat ter discussie te stellen.

Klimaatjagers is iedere zondag te zien op Nederland 2 om 20.20 uur. Een aflevering gemist? De meest recente aflevering van Klimaatjagers is iedere week te bekijken op de website van de VPRO. Hier kun je bovendien achtergrondartikelen en discussies vinden over het thema van de recente aflevering.
 
Bron: Klimaatkanteling, Halo, nr. 512, pag. 26-27