Home » Nieuws » NEDERLANDSE STUDENTEN MAKEN DOCUMENTAIRE OVER KLIMAATVERANDERING IN DE ALPEN
Net op Tijd

NEDERLANDSE STUDENTEN MAKEN DOCUMENTAIRE OVER KLIMAATVERANDERING IN DE ALPEN

Klimaatverandering is actueler dan ooit, maar het is nog niet overal even zichtbaar. In veel hooggebergtes zijn de veranderingen al wel terug te zien in het landschap. De Alpen is zo’n hooggebergte en het gebied waar Marciano Hendriks en Jesse Dercks, sinds jongs af aan een grote liefde voor hebben.

De afgelopen maanden zijn zij druk bezig met de voorbereidingen voor een documentaire genaamd Net Op Tijd. Deze documentaire belicht de zichtbare gevolgen van klimaatverandering in de Alpen, door persoonlijke verhalen van bewoners, wetenschappers en onszelf in beeld te brengen.

Tijdens de reis zal de schoonheid van het landschap expliciet naar voren komen. Een landschap dat door vele mensen al is geadoreerd. Niet alleen zal deze schoonheid van Moeder Natuur in beeld worden gebracht, maar ook in spraak wordt u meegenomen over steile wandelpaden, naar overweldigende vergezichten en langs kabelende beken.

Om de opnames van de documentaire mogelijk te maken is in december een crowdfundingsactie gestart. En inmiddels is het streefbedrag binnen! Hierdoor kunnen Marciano en Jesse -als het goed is- half mei hun spullen pakken en in hun een elektrische Volkswagen ID. 3 richting de Alpen om het verhaal verfilmen. Door een samenwerking met autodealer Zijm kunnen zij de reis in deze auto zo klimaatbewust mogelijk afleggen.

Op dit moment wordt, samen met producent Eline Elbersen hard gewerkt aan een regieversie. In zo’n regievisie staat van A tot Z beschreven hoe zij de documentaire voor zich zien en wat zij ermee willen bereiken.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom de documentaire kan terecht op Facebook- of Instagrampagina.  https://www.instagram.com/net.op.tijd/(link is external)

De makers: Marciano Hendriks en Jesse Dercks