Home » Nieuws » Samenwerking Alpenweerman en Het Weer Magazine

Samenwerking Alpenweerman en Het Weer Magazine

Alpenweerman.nl houdt zich bezig met vele facetten van het weer en klimaat en in het bijzonder het weer en klimaat in de Alpen en Duitse middelgebergtes. Wij werken met gekwalificeerde weermannen en klimatologen voor diverse gebieden die dagelijks weerberichten verzorgen dan wel bloggen over het weer. De dagelijkse weerberichten worden elke ochtend opgesteld aan de hand van de meest recente model uitdraai en middels beeldmateriaal vanaf locatie ter visualisatie. Vooral in de wintermaanden en ten behoeve van de wintersporters is het belangrijk dat de weerberichten voor 10 uur online staan.  

Achter de schermen
Oprichter van Alpenweerman.nl is Johann Cornelis Geers. Johann verzorgt sinds 2007 de Alpenweerberichten en weerpraatjes in samenwerking met diverse opdrachtgevers.  De dagelijks Alpenweerberichten en de Alpenweer updates vanuit de “weerkamer” in Termen, gelegen in het Zwitserse mekka voor de wintersport ‘Wallis’. Vanuit Nederland wordt hij daarin ondersteund door Roy Molenaar en Sander van Engelen, voor de Benelux tak van Alpenweerman.nl is Rico Schröder verantwoordelijk.   

Alpenweerman heeft in de afgelopen 25 jaar zowel in Nederland, en sinds 1999 ook in Zwitserland, een breed netwerk van connecties en volgers weten op te bouwen. Daarnaast werken we samen met diverse partners. Sinds het tot stand komen van Alpenweerman.nl en de Alpenweer community in de late herfst van 2014, geïnitieerd door Johanns partner en rechterhand Remco Mienis (IT), kan Alpenweerman terug zien op een heel geslaagd eerste jaar met een gestaag stijgend bezoekers aantal. De verwachtingen voor de komende winter zijn hoog gespannen en de verwachting is dat we een miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Bijzondere dank gaat daarbij ook uit naar het gehele Alpenweerman team welke van onschatbare waarde is geworden. Zonder de  passie en toewijding van deze personen zou Alpenweerman niet kunnen bestaan.

Alpenweerman is verheugd dat we een samenwerking met “Het Weer Magazine” (HWM) konden realiseren. AWM ziet in HWM een sterke en interessante partner met vele “raakvlakken” binnen de meteorologie en klimatologie. We hopen dat we dit de komende jaren naar onze achterban kunnen gaan uitdragen.