Home » Nieuws » UFO-melding bleek ‘treintje’ van 60 telecommunicatiesatelieten
Satelliet. Foto van Pixabay.

UFO-melding bleek ‘treintje’ van 60 telecommunicatiesatelieten

De afgelopen avonden waren er talloze UFO-meldingen gemaakt. Het object dat was gesignaleerd, was een ‘treintje’ van 60 Starlink-telecommunicatiesatellieten die de komende tijd het internet wereldwijd gaan verbeteren. Vanavond kunnen we zien hoe er nog een treintje de lucht in gaat.

Deel van een groter plan van Starlink

Zo’n 300 satellieten zweven al rond in de atmosfeer, wat betekent: nog 900 te gaan. Met 12.000 telecommunicatiesatellieten hoopt Starlink het internet wereldwijd aan te pakken. Starlink is een satellietconstellatie die wordt gebouwd door het Amerikaanse SpaceX, opgericht door Elon Musk.

Vanavond live te zien

Vanavond wordt er om 3.30 pm vanaf NASA's Kennedy Space Center in Florida (21:30 uur Nederlandse tijd) nog een treintje van 60 satellieten gelanceerd. De lancering kun je vanaf zo’n 10 minuten van tevoren hier live bekijken. 

Wie weet zie je ze de komende tijd voorbijkomen in de Nederlandse avondlucht, maar dat is allemaal uiteraard afhankelijk van de stand van de zon ten opzichte van de aarde en weersomstandigheden. Ze reizen van het westen naar het oosten. Bekijk hier het bericht op het Twitter-account van archeoloog/sterrenkundige dr Marco Langbroek waarin hij een voorspelling doet over hoe je de satelliettrein vanavond het beste kunt zien.