Home » Nieuws » Wandelen in de herfst

Wandelen in de herfst

Alle kleuren van de bomen en de geuren van de regen op de aarde; de herfst is een prachtig seizoen om de natuur te ontdekken tijdens een lange wandeling. Nu de temperaturen weer wat beginnen te dalen is het wel belangrijk om goed aangekleed de deur uit te gaan. Eigenlijk geldt voor ieder kledingstuk dat het winddicht, waterdicht en niet broeierig moet zijn. Waar moet u nog meer op letten als u voor een wandeltocht de deur uitgaat? We geven hier een korte toelichting.

Schoenen

Eén van de belangrijkste dingen voor de wandelaar zijn een paar goede schoenen. Schoenen zijn er in soorten en maten. Afhankelijk van wat voor wandeling u wilt maken, zijn er verschillende schoenen geschikt. Als u hier gewoon in Nederland aan de wandel gaat, hoeft u geen grof geschut in te zetten; een lichte soepele wandelschoen is dan meestal voldoende. De voet moet echt stevig in de schoen zitten en er moet geen wrijving kunnen ontstaan tussen de voet en de schoen. Als u investeert in een paar goede wandelschoenen, dan mogen een paar goede wandelsokken niet ontbreken. Hiermee voorkomt u blaren en houdt u de voeten droog.

Overige kleding

Bij het kiezen van goede outdoorkleding is <em>comfort</em> het sleutelwoord. U wilt zich gemakkelijk kunnen bewegen tijdens het wandelen. Daarnaast is ook de stof erg belangrijk. We noemden het al in de introductie; een ademende stof is erg belangrijk als u actief wilt gaan bewegen in de buitenlucht. Als u transpireert tijdens het wandelen dan moet dit vocht ergens heen kunnen, anders voelt de kleding broeierig aan. Bovendien kunt u snel afkoelen in de vochtige kleding als u niet meer in beweging bent. Het is daarom belangrijk te investeren in goede wandelkleding als u graag op pad gaat. Modieuze outdoorbroeken voor vrouwen kunt u onder andere hier vinden.

Bent u een echte wandelliefhebber? Dan is het wandeltijdschrift Op Lemen Voeten wellicht iets voor u.