Home » Nieuws » Zo warm wordt het deze zomer
Zomer

Zo warm wordt het deze zomer

Ben je al bezig om een vakantie te boeken naar een warm oord? Of blijf je in Nederland? De afgelopen jaren hebben we tropisch warme zomers gehad en ook dit jaar zien de vooruitzichten er zonnig uit. Een vakantie aan het Hollandse strand is dus misschien niet eens een heel slecht idee. En het scheelt natuurlijk gedoe met vaccinatiepaspoorten, PCR-testen en de zorgverzekering. Wat kunnen we verwachten?

Droog en warm

De Nederlandse zomers hebben ons in het verleden wel eens verrast met plensbuien, maar dit jaar belooft het droger dan normaal te zijn en kunnen we flink wat zonneschijn verwachten. Voor wie met afschuw terugdenkt aan de extreme hittegolven van de afgelopen twee jaar is er ook goed nieuws. Het zal dit jaar ook niet dagenlang extreem heet worden.

Zomerse temperaturen

Tijdens de zomervakantie komt de wind regelmatig uit het noordoosten of oosten, vooral in de maand juli. Om die reden kun je in het binnenland rekenen op zomerse temperaturen van 25 graden of meer. In het zuidoosten is daarbij kans op temperaturen van rond de 30 graden. In het noorden van het land zorgt de noordoostenwind juist weer voor een prettig koel briesje vanaf de Noordzee. De verschillen tussen noord en zuid kunnen daardoor extra groot zijn. Zo kun je in Limburg op de meeste dagen zomers gekleed gaan, terwijl je op de Waddeneilanden in de avonden sneller een extra vestje kan gebruiken.

Meer onweersbuien in augustus

In augustus is er, ondanks dat het voornamelijk droog is, sprake van iets meer onweersbuien. De wind kan in die maand ook vaker uit andere richtingen komen. Een zuidenwind kan daardoor wat hetere dagen met zich meebrengen waarbij het meer dan 30 graden wordt. De kans is klein dat we wekenland westenwind krijgen met koel weer en regenbuien. Een mooie zomer in het vooruitzicht dus!