Home » Nieuws » Zuiden van het land wit gekleurd door dikke pak sneeuw
Sneeuw in Limburg

Zuiden van het land wit gekleurd door dikke pak sneeuw

"Sommige snelwegen zijn helemaal wit", vertelt meteoroloog Thomas Vermeulen van Buienradar aan RTL Nieuws. Afgelopen weekend heeft het weer in het zuiden van ons land gesneeuwd en niet zo’n beetje ook. In Brabant en Zeeland alleen al lag er een paar centimeter sneeuw, maar in Zuid-Limburg liep het op tot zo’n 16 centimeter.

Code geel

Het KNMI heeft code geel uitgeroepen en zelfs bomen zijn onder de sneeuw bezweken. Het begon gisteravond allemaal met hagel en natte sneeuw in het westen, gevolgd door sneeuw in het zuiden van ons land. Doordat de sneeuw die gisteravond in het zuiden viel niet is gesmolten, lag er zondagochtend op de Vaalserberg een pak sneeuw van zo’n 10-16 cm - een deel van dat pak sneeuw ligt er nu nog.

Kunnen we meer sneeuw verwachten?

Jazeker! Voor vanavond staat er weer een sneeuwbui op de planning. "Vanuit het zuiden zal een neerslaggebied ons land binnenkomen. De provincies Zeeland, Limburg en Brabant moeten rekening houden met nieuwe sneeuwval”, verwacht Vermeulen. Het wordt echter wel minder hevig dan afgelopen weekend.

25 januari 2021