Home » Artikelen weerspreuk

Artikelen weerspreuk

Foto van Suparerg Suksai via Pexels
In sommige perioden van het jaar kan het weer wat onstuimiger zijn dan in andere seizoenen. Wanneer dit is, verschilt per regio. Zo is het ook met orkanen. In bepaalde seizoenen is in sommige regio’s de kans op orkanen een stuk groter. Het is goed om te weten wanneer dat is, zeker als je vakantieplannen hebt.
Natste plek ter wereld
Vergeleken met de rest van de wereld, stelt de Nederlandse regenval soms weinig voor. Om dit te illustreren, zijn hier de 5 natste plekken ter wereld.
Voetpad
Hoe breng jij de vakantie dit jaar door? Kies je voor het buitenland of blijf je thuis? Eén ding is zeker: het wordt een zomer als geen andere.
Foto van Kun Fotografi via Pexels.com
Het is nog even afwachten wat deze zomer gaat brengen. Het is een gekke tijd en de keuze om op vakantie te gaan is een lastige keuze. Ga je wel of niet naar het buitenland? Ga je naar het zonovergoten Frankrijk of Spanje of blijf je gewoon lekker in ons oude vertrouwde kikkerlandje? Een ding is zeker: als je gaat kamperen, is er een aantal accessoires dat je absoluut niet mag missen.
Volle maan
Onlangs moeite gehad met in slaap vallen? Wellicht komt dat door een volle maan. Wetenschappers uit Basel zochten in 2013 al naar een onderliggend verband.
Regenbui
Afgelopen weekend heeft het weer een paar dagen geregend. Sommige mensen vinden die geur na de regenval zo fijn, maar wat is dit eigenlijk? Waar komt de naam vandaan? De term komt uit oude Griekenland. Het is een combinatie van de Griekse woorden ‘petra’ – wat ‘steen’ betekent – en ‘ichor’, wat in Griekse mythologie het bloed van de goden is. In 1964 werd deze term geïntroduceerd in het blad Nature door de Australische Isabel Joy Bear en de Brit Roderick G. Thomas. Waar komt de geur vandaan?
Kinderfietsen
Fietsen leer je op een fiets, maar voorafgaand aan dit grote avontuur zijn er de loopfiets en de skelter. Simpeler, maar ook met wielen en een stuur. Zo leer je de eerste kneepjes van het fietsvak.
Vorstdagen
Met een gemiddelde temperatuur van 11,2°C was 2019 het zesde zeer warme jaar op een rij.
Winterdagen
Hoewel er van klassieke witte winterdagen momenteel geen sprake is en het maar de vraag is of die er nog komen, is het sowieso niet echt fijn weer om naar buiten te gaan. Wat te doen als de verveling toeslaat bij het thuiszitten deze winter?
seizoensoverzicht herfst 2019 grafiek 1
De herfst van 2019 kende geen opvallende extremen. Het was nat, vrij zacht en vrij zonnig.

Pagina's

Subscribe to Artikelen weerspreuk