Home » Artikelen » 6 gezondheidsvoordelen van het strand

6 gezondheidsvoordelen van het strand

Foto via Pexels

Of het nu tropisch warm of herfstig fris is, het strand kan altijd ontspanning en rust bieden. Naast dat veel mensen het op een mooie dag heerlijk vinden om van de natuur te genieten, zijn er ook een heleboel gezondheidsvoordelen van het strand. Wij zetten er zes op een rijtje.

1. Gezonde dosis vitamine D

Een tekort aan vitamine D komt vaak voor, omdat veel mensen niet genoeg naar buiten komen. Je lichaam kan je dagelijkse dosis vitamine D aanmaken door slechts tien minuten op het strand door te brengen. Vitamine D is onder andere belangrijk voor je bloeddruk, botten, calcium, hormoonproductie, zenuwstelsel en immuunsysteem. Daarnaast zorgt vitamine D voor een boost van je humeur!

2. Minder stress

Het zand, de zee en het ruizen van de wind… Het strand biedt veel ontspanning waardoor stress haast direct verminderd. Daarnaast zijn er minder afleidingen, kijk je minder op je telefoon en zorgt het blauwe water automatisch voor ontspanning.

3. Stimulering van beweging

Een dagje naar het strand staat gelijk aan meer beweging. Of je nu een strandwandeling maakt of gaat zwemmen in het water, je lichaam zal een stuk beter aanvoelen. Ook kan sporten op het strand prettig en uitdagend zijn. Het zand zorgt ervoor dat je meer je balans moet zoeken en je buikspieren moet aanspannen. Een goede work out dus! Daarnaast zijn er ook genoeg andere activiteiten om te doen. Van beachball en zandkastelen bouwen, tot schat zoeken met een metaaldetector.

4. Meer aarden

De meeste mensen brengen niet voldoende tijd door met hun voeten op de aarde. En dat terwijl het juist belangrijk is om regelmatig te aarden! Zo zijn er fysiologische voordelen als minder inflammatie en een beter immuunsysteem door de elektronen uit de aarde.

5. Betere nachtrust

Na een stranddag ben je fysiek een stuk ontspannener en meer uitgerust. Hierdoor zul je ’s avonds een stuk beter kunnen slapen.

6. Goed voor je huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en beschermt je tegen bacteriën en giftige stoffen. Het zand helpt om de dode huid los te laten en daarnaast helpt een gezonde dosis zonlicht voor een sterkere huid.