Home » Artikelen » 7 Droombestemmingen voor wintersport in januari en februari

7 Droombestemmingen voor wintersport in januari en februari

Als de decembermaand voorbij is en alle feestelijkheden achter de rug zijn, ontstaat er een goed moment om er even lekker tussenuit te gaan. Aangezien het winterweer in Nederland niet zoveel winterse mogelijkheden met zich mee brengt, hebben we, speciaal voor jou, 7 Europese droombestemmingen geselecteerd. Op deze locaties kun je het nieuwe jaar actief en sneeuw-zeker starten. We laten je graag zien dat in de landen om ons heen voldoende witte vlokken in januari en februari te vinden zijn.

1. Ordino in Andorra

In de Andorrese Pyreneeën ligt een klein skigebied. Ideaal voor wie met kinderen op pad gaat. Doordat het gebied overzichtelijk is, is de kans dat je elkaar kwijt raakt minimaal. Dat is een geruststellende gedachte voor vele ouders en laat de droom om heerlijk met je gezin te gaan skiën uitkomen.

The picture copyright is Jupiterimages/Photos.com/Thinkstock

2. Val Thorens in Frankrijk

Op deze Franse bestemming kun je genieten van 3 valleien vol met pistes. Aangezien 99% van het skigebied boven de 2000 meter ligt, heeft deze wintersportplaats de beste sneeuwgarantie van Europa! En mocht de winter tegen zitten? Dan kan 40% van het oppervlakte bedekt worden met kunstsneeuw. Bonne chance en France.

3. Borealis in IJsland

Aurora Borealis noemen we ook wel het noorderlicht. En dit noorderlicht, dat te zien is in IJsland, brengt je onmiddellijk in vervoering. Elke sneeuwkristal weerkaatst een beetje licht in de duisternis. Hierdoor ontstaat een prachtige serene sfeer. Verder biedt IJsland bevroren watervallen, hete bronnen en het prachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón. Voldoende ingrediënten voor een echte droomvakantie. Winter, maar dan anders.

4. Lofoten Arctic in Noorwegen

In Noorwegen kun je een avontuur boven de poolcirkel meemaken. Het is daar een sprookje van licht en kleur. Beleef je winterse vakantie door op safari te gaan op een sneeuwscooter of je voort te laten trekken door een slee met husky's. Het wordt een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

5. Lech in Oostenrijk

Ga eens koninklijk van de hellingen af in Lech. Een mooie eenvoudige omgeving, die met name geschikt is voor mooie tochten met de hele familie. Voel je als een prins op de witte ski en laat je betoveren door het Oostenrijkse sprookje.

6. Splinderuv Mlyn in Tsjechië

Spindleruv Mlýn is een geliefde wintersportbestemming waar een bontgekleurd en internationaal publiek naar toe trekt. Het Reuzengebergte is het grootste deelgebergte van de Sudeten. Al jarenlang biedt deze streek veel winterse mogelijkheden. De plaats zelf is bijzonder charmant en straalt nog steeds een jaren-20 sfeer uit. Een mooie mix dus tussen een nostalgische omgeving en hedendaagse wintersportfaciliteiten.

7. Björkliden in Zweden

Wie naar Björkliden in Zweden afreist, komt terecht in een wereld vol poedersneeuw en gecontroleerde off-piste mogelijkheden. Ben jij dol op toeren op de ski, dan vind je hier veilige mogelijkheden. Je hebt de kans om met een helikopter naar de maagdelijk witte velden te gaan en van daaruit de tocht van je leven te maken. En Zweden zou Zweden niet zijn als er niet ook goede mogelijkheden waren voor urenlang langlaufen. Ze verzekeren fantastische glij-omstandigheden. Er is dus keus genoeg, zodat ook jouw droom uit kan komen.