Home » Artikelen » De 5 beste weer-apps voor op je smartphone

De 5 beste weer-apps voor op je smartphone

Foto via Pexels

Het weerbericht in het televisiejournaal is handig, maar het is ook fijn als je de weersvoorspelling kunt opzoeken wanneer het jou uitkomt. Gelukkig zijn er allerlei weer-apps die je kunt downloaden. We bespreken in dit artikel de vijf beste weer-apps voor op je smartphone. Weer-apps zijn natuurlijk handig voor onderweg, maar dan moet je wel een telefoonabonnement met mobiel internet hebben om de weersvoorspelling te kunnen ophalen. Klik op de link om sim only abonnementen te vergelijken.

Weeronline

Weeronline is één van de mooiere weer-apps die je kunt downloaden. Bovenaan de app zie je direct een korte samenvatting van het weer, zodat je meteen kunt zien of er regen onderweg is. Voor de komende 48 uur kun je de weersverwachting per uur bekijken. Voor de komende twee weken kun je de voorspelling per dagdeel zien. Wel worden er regelmatig ook grote reclameblokken getoond en een banner onder in het beeld. Ook als de app ‘miezer’ aangeeft is het verstandig om je paraplu mee te nemen.

WeatherPro

Ook WeatherPro is een handige weer-app. Op het startscherm van de app wordt direct het huidige weer weergegeven. Daarnaast kun je voor de komende 24 uur per uur de voorspelling zien. Als je een abonnement neemt voor 0,99 eurocent per maand, kun je ook voor de dagen daarna de voorspelling per uur zien. Zo niet, dan zie je enkel de voorspelling per drie uur. In de app zit ook een radar waarmee je juist twee uur terug kunt kijken. In de gratis versie is kun je een windgrafiek zien, voor meer grafieken heb je een abonnement nodig. Dat abonnement zorgt er ook voor dat je niet meer de vierkante advertentieblokken en de banner onderaan het beeld ziet.

Foto via Pexels

KNMI

Ons nationale weerinstituut heeft ook z’n eigen weer-app. Deze officiële app laat je de weersvoorspelling per uur zien voor de komende anderhalve dag. Met de neerslagradar kun je twee uur vooruitkijken. Handig is ook dat je voor je woonplaats of een andere plaats een snelkoppeling op je startscherm kunt zetten voor de weersvoorspelling. De app is vrij van reclames en kan ook pushmeldingen geven, maar de vormgeving is wat gedateerd en de bediening is niet helemaal gebruiksvriendelijk.

Weer & Radar

De Weer & Radar app is van oorsprong Duits maar is sinds een aantal jaar ook in het Nederlands beschikbaar. Het is een prettige, gebruiksvriendelijke weer-app die je de weersvoorspelling voor vandaag en morgen per uur laat zien. De belangrijkste informatie zie je in één oogopslag in de app. Voor de komende 90 minuten kun je per kwartier de weersvoorspelling bekijken, en voor de komende 14 dagen kun je het weer per dagdeel zien. Ook kun je via de app op de hoogte blijven van weer-gerelateerd nieuws en notificaties instellen voor waarschuwingen. De app heeft wel een paar reclameblokken en af en toe verschijnt er een schermvullende advertentie.

Buienradar

Buienradar is vooral gericht op voorspellingen wat betreft neerslag en hoe buien zich verplaatsen. Daarom opent de app met een grote neerslagkaart waarop je direct kunt zien of er regen aan zit te komen. Onder in het beeld zit een navigatiebalk waarmee je de rest van de app kunt bedienen om bijvoorbeeld de veertiendaagse weersverwachting te zien. Voor de eerste week krijg je deze per uur te zien in een lijstweergave met de verwachte neerslag, windrichting, temperatuur en gevoelstemperatuur. Handig is dat je bij de radar verschillende lagen kunt inschakelen voor zaken als pollen, luchtkwaliteit, een bbq-radar en zelfs een muggenradar. In elk venster in de app zie je onder in het beeld een reclamebanner en op het startscherm staat een grote banner.

Probeer ze allemaal eens uit om uit te vinden welke app het beste bij jouw behoeftes past. Wellicht heb je twee apps nodig om alle informatie over het weer te krijgen op de manier die jou het beste van pas komt.