Home » Artikelen » De beste tools om áltijd het weer te kunnen checken

De beste tools om áltijd het weer te kunnen checken

Het weer

We leven nu eenmaal in een zeer wisselend land qua klimaat. We kunnen zuchten en puffen onder een hittegolf, maar een maand later onrustig worden omdat we misschien wel weer kunnen gaan schaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat we een uiteenlopende garderobe nodig hebben, maar ook dat we het weer altijd goed in de gaten moeten houden. Het kan namelijk een hele uitdaging zijn om ’s ochtends een passende outfit aan te trekken, niet te warm, maar uiteraard óók niet te koud. Maar hoe houd je dit weer nu goed in de gaten? Wij geven je de tips.

De basis

Om het weer goed in de gaten te kunnen houden is het aan te raden om voor een telefoon te gaan waar een goede batterij in zit, het liefste ééntje die een tijdje meegaat. Dat deze duur moeten zijn is tegenwoordig niet meer het geval. Ga eens buiten de gebaande paden en ga voor een verrassende optie zoals de Oneplus Nord 2t. Deze heeft een waanzinnig sterke batterij die met gemak de hele dag meegaat én in 15 minuten weer helemaal opgeladen is. De perfecte keuze wanneer jij altijd wilt zien of er een buitje aankomt. Ook een telefoon met goed scherm is natuurlijk belangrijk, jij wilt wel weten of jij goed zit qua buien en regen. Ook hier zijn goedkopere varianten voor, de Oppo A54S is hier een voorbeeld van. Kortom, een goede telefoon voor het checken van het weer is niet lastig te vinden.

De apps

Naast de goede telefoon is er ook nog een app nodig die jou alles vertelt. Daarbij is het goed om een onderscheid te maken tussen de korte en de lange termijn. Op korte termijn is de Weerplaza regenradar app een aanrader. Deze geeft precies aan wanneer het gaat regenen in jouw omgeving, inclusief een alert. Ook Buienradar is een goede app. Deze kan niet alleen aangeven wat er op korte termijn aan regen en/of onweer wordt verwacht, maar je kunt er door middel van een grafiekje ook twee weken vooruitkijken. Installeren dus maar!

Kortom, het is een combinatie van een goede telefoon en een handige app wat er voor zorgt dat jij droog thuiskomt. Zorg er natuurlijk ook altijd voor dat je wel een databundel afsluit, want vaak op de locaties waar jij echt even het weer wilt checken heb je geen WiFi. Scheelt je weer een nat pak!