Home » Artikelen » Dit zijn de drie meest gevraagde bouwfuncties in 2022

Dit zijn de drie meest gevraagde bouwfuncties in 2022

werken in de bouw

Voor een baan in de bouw hoef je niet lang te zoeken, want voor banen op elk niveau en met elk soort opleiding is er een grote behoefte aan personeel. Je kunt zelfs werken zonder diploma, bijvoorbeeld als bouwopruimer. Het enige wat dan is vereist is een VCA diploma. Dat is een bewijs dat je weet welke veiligheidsvoorschriften er op een bouwplaats in acht moeten worden genomen. Het halen van een VCA diploma kan bij Binckwerk, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is personeel voor de bouwsector. Het halen van een VCA diploma kan in zeer korte tijd.

Bouwopruimer

Door te werken als bouwopruimer ben je de hele dag druk met het schoonhouden van de bouwplaats. Hout, puin en allerlei ander afval moet worden gescheiden en in de juiste containers worden verzameld. Als bouwopruimer help je ook met het in- en uitladen van machines en gereedschappen. Wie als bouwopruimer werkt is de hele dag actief. Je doet veel ervaring op en leert leuke collega’s kennen. Een baan als bouwopruimer is een goed uitgangspunt voor een mooie carrière in de bouw, want bedrijven willen best investeren in mensen die zich willen ontplooien.

Goed verdienen

Door het grote tekort aan personeel heb je de kans om veel geld te verdienen door te werken in de bouw. Er is vooral vraag naar bouwplaatsmedewerkers en timmerlieden. Als bouwplaatsmedewerker kun je prima omgaan met klein handgereedschap. Het is een functie waarin je veel kunt leren, want je voornaamste taak is het ondersteunen van de andere vaklieden die aan het project werken. Zelfs als beginnend bouwplaatsmedewerker zijn de verdiensten aantrekkelijk. Door via Binckwerk aan de slag te gaan kun je kiezen uit een groot aantal projecten in de Randstad en wordt je salaris wekelijks uitbetaald.

Veel werk voor een timmerman

Wie een diploma als timmerman heeft, kan bij Binckwerk kiezen uit ontzettend veel projecten. Dat komt doordat je als timmerman een brede range aan werkzaamheden beheerst. De ene timmerman vindt het leuk om op een bouwplaats te werken aan het plaatsen van wapening. Anderen zijn liever bezig met stelwerk of willen zich liever bezighouden met het aftimmeren. Weer anderen zijn het liefst de hele dag onderweg naar kleine klussen ten behoeve van onderhoud en renovatie. Op deze terreinen liggen de vacatures bij Binckwerk voor het oprapen. Dus meld je aan bij dit uitzendbureau en sta volgende week al lekker te timmeren bij je eerste klus.