Home » Artikelen » Fotograferen met fel zonlicht? Dit zijn de beste tips!

Fotograferen met fel zonlicht? Dit zijn de beste tips!

Foto via Pexels

Ben jij dol op fotograferen? Dan heb je vast wel eens te maken gehad met verschillende weersomstandigheden. Het kan vriezen, regenen, stormen of je kunt juist heel zonnig weer hebben. Fotograferen kan best lastig zijn in moeilijke weersomstandigheden. Zo is ook fotograferen met fel zonlicht zo nu en dan nog best lastig. Toch wil je wel vaak overdag foto’s maken, zeker als je in een mooie omgeving bent. Hoe je het beste foto’s kunt maken met fel zonlicht? Wij geven je wat handige tips in dit artikel.

Flitser aanzetten

Hoewel het misschien wat raar klinkt, is het wel aan te raden als je last hebt van fel zonlicht bij het fotograferen: de flitser aanzetten. Met behulp van een flitser kun je wat extra licht toevoegen aan de foto. Als je mensen fotografeert, heb je hierdoor minder last van schaduwen in gezichten.

Maak foto’s in de schaduw

Een andere handige tip bij het fotograferen met fel zonlicht, is om foto’s te gaan maken in de schaduw. Als het enorm zonnig is op een dag, is er namelijk zelfs in de schaduw vaak nog voldoende licht. Dit heeft te maken met het feit dat zonlicht weerkaatst wordt door de omgeving, waardoor ook schaduwplekken voorzien zijn van zonlicht. Als dit het geval is, kun je dus in de schaduw prachtige foto’s maken, zonder dat het te donker wordt. Dit is echt een goede manier om mooie foto’s te maken als je fel zonlicht hebt, dus het is zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Fotografeer met tegenlicht

Wat ook een goede tip kan zijn, is om te fotograferen met tegenlicht. Zeker als je mensen op de foto zet is dit handig. Op deze manier hoeven mensen namelijk niet in de zon te kijken, wat vaak niet de mooiste beelden oplevert. Als je met tegenlicht fotografeert kunnen de personen op de foto gewoon normaal kijken en dit levert vaak mooiere foto’s op dan dat je vol in het zonlicht fotografeert.

Zwart-wit

Een andere optie kan zijn om te fotograferen in zwart-wit. Zwart-wit fotografie werkt namelijk vaak goed bij fel zonlicht. Doordat je gebruik maakt van zwart-wit fotografie, worden de contrasten tussen licht en donker versterkt. Hierdoor kun je prachtige beelden schieten.

Drone

Wat mensen ook steeds meer gaan gebruiken om de mooiste foto’s te maken, is een drone. Als je hier benieuwd naar bent, kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om hier eens goed naar te kijken. Met behulp van drones kun je prachtige foto’s maken van een omgeving, zonder dat je snel kwaliteit verliest. Foto’s die met een drone worden gemaakt zijn vaak een stuk spectaculairder dan een gewone foto. Ook als het slecht weer is of je juist fel zonlicht hebt kun je met behulp van een drone nog hele mooie foto’s schieten. Goede drones bekijken kan dus zeker de moeite waard zijn. Wie weet is het wel iets voor jou!

Fotograferen met fel zonlicht is niet altijd makkelijk. Toch kun je er met behulp van bovenstaande tips voor zorgen dat je alsnog mooie foto’s kunt maken. Het is dan wellicht wat lastiger dan je gewend bent, maar ook dat hoort erbij als je graag fotografeert!