Home » Artikelen » Het ultieme hardloopweer

Het ultieme hardloopweer

Hardlopen in de herfstDe warme dagen zijn voorbij; het perfecte moment om te starten met hardlopen! Hardlopen is populair en niet zonder reden. Het enige wat je nodig hebt is een goede hardloopuitrusting en een dosis discipline.

Figure running

Het kweken van discipline is voor velen het grootste obstakel, maar er zijn tegenwoordig allerhande apps die het hardlopen net eventjes wat leuker maken. Zo kun je met verschillende apps bijvoorbeeld bijhouden hoe hard je gelopen hebt, je kunt routes uploaden en ook eenvoudig je voortgang bijhouden. De nieuwste trend op hardloopgebied is het zogenaamde figure running. Met deze app kun je, voordat je gaat lopen, een route bedenken die een bepaald figuur maakt in het stratenplan. Vervolgens ren je de route en deel je je kunstwerk online met je vrienden.

Het fijne aan hardlopen is dat je niet de hele weg naar de sportschool af hoeft te leggen. Je kunt na een korte warming up zo de deur uit rennen wanneer je daar tijd voor hebt. De sport is dus perfect in te passen in een druk leven. Verder werk je aan je gezondheid terwijl je lekker in de frisse buitenlicht bent. Zelfs als het vriest loop je jezelf in een mum van tijd warm en zo’n hardloopsessie door de frisse buitenlucht werkt natuurlijk heel verkwikkend.

Enthousiast geworden?

Tips en een hardloopuitrusting voor een goede start vind je op deze pagina. Dan nog een laatste tip van Het Weermagazine: natuurlijk zie je tijdens je looprondje een heleboel van de natuur. Als je meer oog wilt krijgen voor verschillende weersverschijnselen is Het weerboekje wellicht iets voor jou. In dit leuke boekje, vol kleurenfoto’s, leer je onder andere meer over wolkentypen en welk weer je kunt verwachten bij het zien van bepaalde wolken. Zo weet je precies wanneer je ietsje harder moet lopen als je niet nat wilt regenen.