Home » Artikelen » Het wordt een andere zomer

Het wordt een andere zomer

Hoe breng jij de vakantie dit jaar door? Kies je voor het buitenland of blijf je thuis? Eén ding is zeker: het wordt een zomer als geen andere.

De helft van de Nederlanders kiest voor een vakantie thuis of in ieder geval in eigen land. De mensen die wél op vakantie gaan, kiezen vooral voor landen met gelijke risico’s wat betreft coronabesmetting, zoals Duitsland en België - en het liefst gaan ze met de auto.

Hoe anders was dat in de jaren hiervoor? Als de zomer eraan kwam, verheugde het merendeel van de vakantiegangers zich op flaneren over Spaanse boulevards, kamperen in Frankrijk en overal festivals bezoeken. De reistas stond al weken klaar en de tent werd als proef alvast opgezet in eigen tuin.

Een anti-diefstal rugzak mee voor op het drukbezette terras

Er werd gewaarschuwd voor zakkenrollers op grote Spaanse pleinen, volle stranden en drukbezette terrassen. Geadviseerd werd je geld in een klein tasje op je buik te dragen of te kiezen voor een anti-diefstal rugzak.

Fietsen werden geprepareerd voor lange tochten door Denemarken, Duitsland of Luxemburg. Motoren werden uit de stalling gehaald en opgepoetst. Treincoupés gereserveerd voor tienertours en autobanden op spanning gebracht voor een nachtelijke rit richting de boot naar Engeland.

Het land was druk met het treffen van voorbereidingen op de vakantie. Een tijd waarin we met z’n allen over niets anders spraken dan het weer en wat er die avond op de BBQ moest. Welke damestassen het beste bij de zomerjurk pasten voor een avond op het terras.

Wat gaat het Hollandse weer doen?

Hoe anders is dat nu? We huiveren voor verre reizen. We weten niet zeker of we het vliegtuig in durven. Of we wel naar die camping in het zuiden gaan en of we de hele vakantie wel met een mondkapje op willen lopen. We blijven misschien liever thuis, maar wat gaat het Hollandse weer doen en wat zijn de mogelijkheden voor een uitstapje in eigen land?

Kiezen we voor ons eigen volle Hollandse strand als de temperatuur stijgt? En bezoeken we een pretpark met de kinderen? Zullen we opknappen van een vakantie thuis of gaan we het buitenland enorm missen?

Niemand weet het, niemand kan voorspellen hoe de zomervakantie gaat verlopen. We zullen het pas weten als de kinderen weer naar school gaan. Als de vrije weken er weer op zitten, de herfst zich aandient en de schooltassen weer worden ingepakt