Home » Artikelen » Hoe bescherm je een stacaravan tegen weersinvloeden

Hoe bescherm je een stacaravan tegen weersinvloeden

De stacaravan is voor veel mensen een tweede huis. Een huis dat ook als zodanig beschermt hoort te worden tegen allerlei invloeden van buitenaf. In dit artikel vind je drie zaken die belangrijk zijn om een stacaravan te beschermen tegen het weer.

Verzekering afsluiten

Een verzekering tegen (weer)schade is niet alleen gewenst maar is ook een absolute must. Het is begrijpelijkerwijs mosterd na de maaltijd maar als er eenmaal een ongeluk is gebeurd (bijv. waterschade) dan is het fijn om verzekerd te zijn. Let er bij het afsluiten van de verzekering goed op in welke maanden je niet verzekerd bent want daar zijn mensen achteraf nogal vaak door verrast.

Daklekkages monitoren

Als waterlekkages onopgemerkt blijven dan kan dit substantiële schade met zich meebrengen, alsmede hoge kosten. Een waterlek aan het dak dat niet meteen wordt opgelost kan schade veroorzaken aan de gehele caravan. Het is soms zo erg dat delen van het dak door waterschade poreus worden. Als dat het geval is dan dient er meteen een professional te worden geraadpleegd.

Winterklaar maken van de stacaravan

Om meubels te beschermen tegen condens kun je de meubels in het midden van de stacaravan plaatsen, ze op elkaar te stapelen en er een kleed over te doen. Zo is het goed beschermd. Zorg er in elk geval voor dat de meubels en ook de bedden gedurende de winter nooit in contact komen met de muren. Om condens nog verder tegen te gaan kun je een bak met zout in de stacaravan plaatsen zodat het water door het zout wordt opgezogen.

Stacaravan. Foto van The Enlight Project via UnsplashTIP: Zet de electriciteit van de koelkast uit en doe de koelkastdeur open gedurende de gehele winter om nare geuren tegen te gaan.

TIP: Zet de boiler en ook de elctriciteit uit. Draait de afsluitkraan onderin de stacaravan dicht en je bent klaar om naar huis te gaan.

Dit artikel is geschreven door Opencaravanroute. Opencaravanroute is een online verkoopplaats voor stacaravans en chalets.