Home » Artikelen » Leuke activiteiten om in de tuin met mooi weer te doen

Leuke activiteiten om in de tuin met mooi weer te doen

Foto via Pexels

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de dagen langer worden, is er niets heerlijker dan tijd doorbrengen in de eigen tuin. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te spelen, of te genieten van de natuur. In deze gids vind je een verscheidenheid aan leuke activiteiten die je tuin omtoveren tot een bron van plezier en ontspanning voor vrienden en familie.

Tuinieren

De eerste leuke activiteit om in de tuin met mooi weer te doen, is om te tuinieren. Tuinieren heeft vele voordelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het feit dat je beter tot ontspanning komt of dat je gezonder eet door eigen groenten en fruit te verbouwen. Tevens vinden veel mensen het leuk om hun eigen tuin te transformeren tot een persoonlijk paradijs. Met bijvoorbeeld wat hout voor buiten zorg je ervoor dat je tuin een mooi terras heeft. Een fontein zorgt juist weer voor vrede in je tuin. Onderschat zeker niet hoe leuk tuinieren is.

Picknicken

Weet je wat écht iets is om te overwegen als de zon je tuin in een warme oase verandert? Een ouderwetse, gezellige picknick! Leg een dekentje op het gras en pak je mand met zelfgesneden fruit, belegde broodjes en koude drank. Wat is er nou fijner dan met je blote voeten in het gras te zitten en te genieten van het mooie weer samen met je geliefden?  Het mooie van picknicken in je eigen tuin is dat je nooit ver hoeft om iets te pakken wat je misschien vergeten bent.

Lezen

Is er een betere manier om even te ontsnappen aan de hectiek dan met een goed boek in de tuin? Kies een rustig plekje in de schaduw of juist in het zonnetje, afhankelijk van wat jij lekker vindt. Dompel jezelf onder in een verhaal dat je meeneemt naar een andere wereld. Of het nu gaat om een spannende thriller, een romantische roman of een leerzaam non-fictie boek; lezen in je eigen tuin is ontzettend ontspannend.

Barbecueën

Zodra het kwik in de thermometer begint te stijgen, ruiken we in veel tuinen de heerlijke geur van de barbecue. Het is de ultieme zomerse buitenactiviteit die iedereen bij elkaar brengt. Of je nu de grillmeester bent of liever aan de zijkant staat met een verfrissend drankje; barbecueën staat voor genieten.  Marineer zelf wat groenten en mager vlees, of laat je vrienden hun favoriete BBQ-gerecht meenemen. Het draait tenslotte allemaal om het eenvoudige plezier van samen zijn en samen eten.

Vogels kijken

Vogels kijken is een rustgevende hobby die je heel gemakkelijk vanuit je eigen tuin kunt opstarten. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld en misschien een goede verrekijker. Zet wat vogelvoer neer en wacht af wie je nieuwe vliegende vrienden worden. Je zult versteld staan hoeveel verschillende soorten je opmerkt.