Home » Artikelen » Met slecht weer naar een festival: deze voorbereidingen moet je treffen

Met slecht weer naar een festival: deze voorbereidingen moet je treffen

Regen tijdens festival

Het kan te gek zijn om een festival bij te wonen. Lekker luisteren naar muziek van leuke bands en genieten van de sfeer. Maar de beleving is wel even heel anders als het weer niet meezit en het een natte boel is. Er is weinig lol aan om de hele tijd als een verzopen kat rond te lopen, want dan wil je waarschijnlijk gewoon snel weer naar huis. Wat kun je doen om er het beste van te maken? Natuurlijk moet je vooral je leuke festival brillen inpakken, maar vergeet de volgende zaken ook niet om er toch nog van te kunnen genieten.

Regenjas of poncho

Is het leuk om een regenjas of poncho te dragen? Niet echt. Zeker niet als je lekker uit je dak wilt gaan op muziek. Maar als je van top tot teen zeiknat regent voel je waarschijnlijk te beroerd om echt te genieten. Dan kun je er beter voor zorgen dat je zo droog mogelijk blijkt. Een regenjas of poncho dragen kan daar een grote bijdrage in leveren.

Waterdichte schoenen

Soppen in je schoenen, ook zoiets naars. Maar als het weer tegenzit, komt er ook veel gevaar van onderaf, want daar gaat het regenwater naartoe. Als je droge voeten wilt houden, is het nodig om voor waterdichte schoenen te zorgen. Het is immers ook niet goed voor je voeten om de hele tijd nat te zijn. Bescherm ze daarom.

Pet of hoed

Hoofdbedekking is handig om je te beschermen tegen de zon, maar ook in de regen kan een pet of hoed van waarde zijn. Hij kan je hoofd drooghouden en je gezicht beschermen tegen de regen. Zo krijg je ook geen regenwater in je ogen en kun je gewoon lekker naar de optredens kijken zonder dat je de hele tijd je gezicht moet droogvegen. Een bril opzetten kan ook helpen om je ogen droog te houden. Voor een trippy festival ervaring zijn caleidoscoop brillen geinig om te proberen!

Festival tijdens de regen

Plastic zakken

Neem sowieso plastic zakken mee, want die zijn waterdicht, als je ze goed dichtmaakt tenminste. Daar kun je bijvoorbeeld je telefoon en portemonnee droog in bewaren, want deze lopen anders het risico om erg nat te worden. Je kunt ze ook in een plastic zak wikkelen en dan in je broekzak of jaszak doen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een plastic tas gebruiken om een extra setje droge kleding in te bewaren, of een handdoek om jezelf mee droog te vegen.

Wellicht vraag je je af waarom een paraplu ontbreekt op het lijstje, want dat is immers een handige manier om droog te blijven. Deze zijn niet altijd toegestaan op festivals. Met reden ook, want je belemmert er het zicht van de mensen achter je mee, en je kunt er ook nog eens schade mee aanrichten. Zeker waar veel mensen dicht op elkaar staan kan een paraplu best gevaarlijk zijn. Je zult het dus toch met bovenstaande voorzorgsmaatregelen moeten doen om droog te blijven, zodat je toch van je bezoek aan het festival kunt genieten ondanks het slechte weer!