Home » Artikelen » Mobile providers – besparen op je telefoonkosten

Mobile providers – besparen op je telefoonkosten

Weer

Je mobiele telefoon, misschien wel het belangrijkste apparaat in je leven. In het digitale tijdperk is leven zonder mobiele telefoon de standaard. Ouders gebruiken een mobiele telefoon voor werk, jongeren delen hun maaltijden via sociale media en zelfs de allerkleinsten kunnen de spelletjes en YouTube app gemakkelijk vinden. Nee, je ontkomt er niet meer aan tegenwoordig. En iemand die geen telefoon heeft? Dat bestaat echt niet.

Maar een telefoon brengt uiteraard kosten met zich mee. Voor niks gaat de zon op, voor je belminuten, 5g en sms’jes moet je toch echt betalen. Daarnaast zijn er veel aanbieders van abonnementen en is het mogelijk om een hele nieuwe telefoon te kopen zonder in één klap 1200 euro kwijt te zijn.

Een nieuwe telefoon is leuk, maar hoeft geen onnodige kosten met zich mee te brengen. Daarom ga ik je in dit artikel vertellen hoe je op je telefoonkosten kan besparen waardoor het Instagrammen en Facetimen alleen maar leuker wordt voor je.

Mogelijkheden van abonnementen

Je kan tegenwoordig een heleboel met je telefoon. Van je gezonde, gestylde gerechten posten op Instagram en TikTok, tot het weer bekijken en videobellen met je beste vrienden. Het is een wonderapparaat. Maar hij is helaas niet gratis. Soms is hij zelfs heel duur. Daarom is het om te weten dat je op deze kosten kan besparen.

Voor ik je kan vertellen hoe je geld kan besparen, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn als het gaat om het kopen van een nieuwe telefoon en een geschikt abonnement. Daar zit een groot verschil in.

Telefoon met abonnement

Als je een nieuwe telefoon wil maar niet in één keer een heleboel geld kwijt wil zijn, is een telefoon met abonnement een goede keus voor je. Bij een dergelijk abonnement krijg je dan een ‘gratis telefoon’ terwijl je betaalt voor de mobile data, belminuten en sms’jes. Iedereen weet dat je deze telefoon uiteindelijk betaalt, maar je bent niet in één keer 1200 euro kwijt voor een nieuwe IPhone 12.

Een dergelijk abonnement kan echter wel hoog oplopen in de maandelijkse kosten. Zodra je kiest voor een abonnement met telefoon ga je een contract aan voor minimaal 2 jaar, afhankelijk van de provider. Deze abonnementen kunnen tussen de 15 en 65 euro per maand kosten. Je kan dus zomaar 1560 euro kwijt zijn als je 24 maanden lang 65 euro per maand betaalt. Dan is die IPhone 12 toch niet zo goedkoop als je dacht. En voor 15 euro per maand heb je geen abonnement met IPhone 12, of je hebt een abonnement waarbij je 100 belminuten hebt en 1 GB internet. Dat is tegenwoordig niet meer genoeg.

Sim-only

Een abonnement met een telefoon kan duurder zijn dan wanneer je een telefoon van tevoren koopt. De goedkope variant van een goed, en vaak uitgebreider, abonnement is Sim-only. Hierbij koop je de telefoon van tevoren en betaal je alleen voor de belminuten, 5g en sms’jes. Je krijgt dus enkel het sim kaartje, zoals de naam al zegt.

Deze abonnementen kunnen vaak heel goedkoop zijn. Vaak zijn sim-only abonnementen tussen de 5 en 15 euro per maand. Dat scheelt al een heel stuk. Maar tevens op deze abonnementen kan je besparen.

Dit doe je door verschillende providers te vergelijken. Je vult in hoeveel minuten je wil kunnen bellen, hoeveel sms’jes je wil kunnen sturen en hoeveel Gigabyte je wil hebben. Bij websites zoals ikvergelijkonline.nl krijg je dan een duidelijk overzicht van alle providers en staan ze gesorteerd van goedkoopste naar duurste. Het hoeft niet te betekenen dat een duurder abonnement ook beter is. Goedkopere abonnementen hebben vaak evenveel mogelijkheden als een abonnement van 15 euro. Dit is een gemakkelijke manier om geld te besparen op je telefoonkosten!

Geld besparen door te vergelijken

bepaal goed voor jezelf welke vorm van abonnement bij je past. Als je 35 euro per maand kan missen aan telefoonkosten en je niet direct 800 euro wil neerleggen voor een nieuwe Samsung, is het aan te raden om voor een dergelijk abonnement te kiezen. Kijk hierbij wel goed op de inhoud van het abonnement en hoeveel je uiteindelijk betaalt voor de telefoon en de andere zaken.

Sim-only is een stuk voordeliger, helemaal als je telefoon nog prima is en je geen nieuwe telefoon wil hebben, of je geliefde telefoon niet aangeboden wordt in een combi abonnement. Vergelijk snel en gemakkelijk via een site zoals ikvergelijk.nl om de beste aanbieder te vinden en te besparen op je telefoonkosten. Dan kan je nog een keer op een mooie vakantie, en die delen met al je vrienden via sociale media natuurlijk!