Home » Artikelen » Mooi weer op komst? Boek direct deze trips!

Mooi weer op komst? Boek direct deze trips!

Boot

In Nederland is het met buitenactiviteiten toch wel vaak zo dat wanneer je de kans kan grijpen om dit te doen, je dat ook dírect moet doen. Want zelfs in augustus -dat hebben we gezien- kan het nog ontzettend regenen en ben je al snel qua activiteiten overgeleverd aan de bioscoop en het plaatselijke bowlingcentrum. Er zijn ook nog dingen die ook met minder weer best prima kunnen zijn zoals wandelen of een stad bekijken, maar er zijn ook zaken waarbij je zeker weet; hier heb ik mooi weer bij nodig! Welke dat zijn? Dat lees je in dit blog.

Verzuip niet

Letterlijk én figuurlijk moet je -wanneer je gaat varen- ervoor zorgen dat je niet verzuipt, niet in het water maar ook niet spreekwoordelijk door de regen. Wanneer je een grote boot inclusief een binnen gedeelte hebt, dan kan het nog knus en gezellig zijn om samen een spelletje te doen in het vooronder. Maar wanneer je een zeilboot gaat huren in Friesland dan is mooi weer echt een must. Maar áls de zon dan ook schijnt, dan is het direct genieten geblazen. Want jongens wat is het heerlijk, met mooi weer over de Friese meren varen. En kun of wil je niet zeilen? Dan is een sloep huren in Friesland een minstens zo’n goed idee!

Lekker klimmen

Je ziet ze steeds meer opduiken; klimbossen en klimparken. Dit is een voorbeeld van een activiteit die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Wellicht een beetje spannend en eng, maar uit je comfortzone gaan is (af en toe) heel erg goed. Een nat klimpark of zelfs verregend door zo’n klimpark tijgeren, is echter een minder leuke ervaring en ook wel een tikje gevaarlijk. Alles wordt dan namelijk wel heel glad. 30 graden en een strak blauwe lucht is ook weer niet noodzakelijk, maar met een zonnetje op je bol is het wel wat leuker. 

Eigenlijk zijn er in ons land zó ontzettend veel leuke buitentrips te bedenken, van een strandwandeling tot fietsen over de hei. Allemaal een stuk leuker wanneer het zonnetje schijnt en de temperaturen een beetje aangenaam zijn, tenzij je gaat schaatsen natuurlijk. Het is dan ook slim niet al te lang van tevoren een trip te boeken, maar zeker je kans snel te grijpen wanneer dit eindelijk kan. Maar ook met af en toe een buitje is een buitenactiviteit af en toe prima te doen, denk bijvoorbeeld aan een pretpark. Met minder mooi weer een stuk minder druk, maar tussen de buien door is er vaak veel mogelijk. Dus ga er vooral lekker op uit; vakantievieren in eigen land was nog nooit zo populair!