Home » Artikelen » Motorrijden in de hitte: dit zijn de beste tips

Motorrijden in de hitte: dit zijn de beste tips

Foto via Pexels

Ben jij een echte motorliefhebber en houd je ervan om lekker vaak te gaan motorrijden? Dan zal je ongetwijfeld ook wel eens te maken hebben gehad met enorme hitte. Als het heel warm is buiten, is het verstandig om als motorrijder rekening te houden met bepaalde dingen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij, dus lees snel verder!

Draag altijd motorkleding en een motorhelm

Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om met enorme hitte een korte broek met een T-shirt aan te trekken, is het niet aan te raden. Als er namelijk iets gebeurt en je valt, is de kans met een korte broek en T-shirt groot dat je grote verwondingen oploopt. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn, dus draag ook in de zomer gewoon motorkleding. Daarnaast is het ook belangrijk om altijd een motorhelm te blijven dragen, ook al kan dit warm zijn. Wel zijn er verschillende soorten motorhelmen, waarbij de ene wat warmer is dan de andere.  Ben je op zoek naar een geschikte motorhelm? Kijk dan zeker eens bij deze motorhelmen voor goede opties.

Probeer de zon te vermijden

Op een warme dag heb je natuurlijk ’s middags de meeste zon. Als jij niet zo’n fan bent van motorrijden in extreme hitte, kan het daarom een aanrader zijn om op warme dagen de zon te vermijden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of in de avond te gaan motorrijden. Op deze momenten is er namelijk weinig tot geen zon, waardoor je het ook minder warm zult hebben.

Smeer je goed in

Ga je wel overdag motorrijden als het enorm warm is? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed insmeert. Hoewel je met motorkleding aan goed bedekt bent, zijn er nog een paar plekjes die wel vol in de zon komen. Denk bijvoorbeeld eens aan je nek. Hoewel het maar een klein stukje is, is het wel aan te raden om dit goed in te smeren. Als je het verbrandt en daarna weer je motorkleding aandoet en motorhelm op zet, kan het namelijk best pijn doen.

Drink voldoende

Als je gaat motorrijden in de hitte, is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Tijdens het motorrijden zal je namelijk zweten, zeker als het zo heet is. Je verliest dan vocht en dat moet weer aangevuld worden. Zorg er daarom voor dat je altijd drinken bij je hebt als het warm weer is en je gaat motorrijden. Als je geen zin hebt om flesjes of blikjes drinken mee te nemen, kun je uiteraard ook onderweg wat halen.

Zoek de schaduw op

Er zijn genoeg routes voor je motor waar je kunt profiteren van de schaduw. Denk bijvoorbeeld eens aan toffe motorroutes door het bos. Doordat hier veel schaduwplekken zijn, rijd je niet de hele tijd volop in de zon. Bovendien is het met schaduw vaak veel lekkerder qua temperatuur. Als het echt heel warm is buiten, kan het dus geen kwaad om een route te zoeken waar je zo veel mogelijk open plekken vermijdt!

Zit er weer een hittegolf aan te komen binnenkort, maar kun je het niet laten om jouw motor te laten staan? Houd deze tips dan zeker in je achterhoofd, want deze kunnen jou helpen op die bloedhete dagen!