Home » Artikelen » Ontvlucht de winter met een reis

Ontvlucht de winter met een reis

Met jeeps door de woestijn

Wie aan de winter denkt, denkt aan qualitime met family, uitgebreid dineren, gezelligheid, koud weer en sneeuw. Kortom: een magische tijd. Wil je het dit jaar een extra magisch tintje geven? Maak dan een reis in de winter. Veel mensen hebben twijfels bij een reis in de periode van kerst en oud en nieuw. Toch zijn er genoeg redenen om de winter te ontvluchten en een reis te maken. Ben je benieuwd wat deze redenen zijn? Lees dan snel verder.

Ontsnappen aan de kou

Ben jij een beetje een koukleum? Ook dan heb je een goede reden om op reis te gaan in de winter! Een groot voordeel van reizen in de winter is namelijk dat het dan op heel veel bestemmingen heerlijk warm weer is. Denk bijvoorbeeld aan een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Een exotische kerst en oud en nieuw

Samen de kerstboom versieren en met de hele familie gourmetten, of vuurwerk afsteken en oliebollen eten. Typische Nederlandse tradities bij kerst en oud en nieuw. Voor velen voelt het ook niet als kerst zonder deze tradities. Maar wat dacht je van een kerst vol nieuwe en exotische tradities voor de verandering? Met FTI naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen brengt je in een compleet nieuwe kerstsfeer en geeft je de kans om de wintermaanden voor een keer op een hele andere manier te beleven.

Dubai

Dubai is een bekende stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor de kerstvakantie, maar toch is een trip naar deze bijzondere stad een aanrader. Alhoewel men officieel geen kerst viert in Dubai, vanwege het Islamitische geloof, waan je je toch volledig in de kerstsferen in deze bijzondere stad. Het is vrij bijzonder om kerst te vieren in Dubai. In Nederland zijn we namelijk temperaturen van rond de 0 graden gewend, terwijl Dubai een heerlijke temperatuur van rond de 25 graden heeft in december.

Net zoals andere grote wereldsteden luidt ook Dubai het nieuwe jaar in met een aantal spectaculaire vuurwerkshows. De vuurwerkshow van de Burj Khalifa is de meest bekende en ook meest bezochte. Ieder jaar komen er honderdduizenden mensen naar de Burj Khalifa toe tijdens oud en nieuw en ieder jaar wordt de show mooier en spectaculairder.