Home » Artikelen » Stijlvolle inrichting van de tuin

Stijlvolle inrichting van de tuin

Het voorjaar is een heerlijke tijd om lekker buiten te zitten en vaak ook te genieten van de zon. Veel mensen maken daarom nu al plannen om hun tuin, terras of balkon weer opnieuw in te richten. Daarbij kan een mooie tafel of plantenbak voor buiten natuurlijk niet ontbreken. Bij Tuinwaardig kunt u terecht voor handgemaakte producten, die vaak ook op maat verkrijgbaar zijn.

Sfeervolle inrichting tuin

Houten plantenbakken

Strakke stalen vormen, knallende kleuren of de natuurlijke uitstraling van hout. Er is steeds meer keus in plantenbakken en dat is niet verwonderlijk. Een houten plantenbak versterkt je tuinontwerp en maakt je groene plek helemaal af. Veel particulieren en bedrijven plaatsen dan ook een houten plantenbak. Naast de mooie uitstraling biedt deze plantenbak nog andere voordelen. Zo is het soms lastig om een kuil voor de boom te graven. Bijvoorbeeld doordat er allerlei leidingen en kabels lopen of omdat u geen tuin heeft maar wel een dakterras. Plantenbakken zijn dan een goede oplossing. Of u nu een tuin met een moderne of een landelijke uitstraling hebt, een houten plantenbak is een aanwinst voor veel tuinen. Naast een mooie uitstraling speelt de kwaliteit van een houten plantenbak natuurlijk ook een hele grote rol. Een plantenbak van Tuinwaardig kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en puur Nederlands vakmanschap. Geen massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct.

Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van een plantenbak. Een maatwerk houten plantenbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt gemaakt van douglashout of hardhout. Door de maatwerk oplossingen kunt u zelfs met beperkte ruimte nog sfeervolle plantenbakken op een balkon of dakterras kwijt.

Perfect voor vijgen en olijfbomen

De nieuwe generaties vijgen en olijfsoorten zijn zo gekweekt dat ze beter tegen ons Nederlandse klimaat kunnen dan vroeger. Het zijn ook bij uitstek soorten die het goed doen in een houten plantenbak. De vijg bijvoorbeeld, heeft beperkte wortelruimte nodig als je wilt dat hij veel vruchten vormt. In de volle grond bereik je dat met een stenen blokkade of een plastic speciekuip die u ingraaft. In plaats daarvan kan de vijg in een houten plantenbak. Naast de olijf en vijg zijn er nog veel soorten die geschikt zijn voor een plantenbak zoals bijvoorbeeld sierappel, sierpeer, Japanse esdoorn, berk of de dakplataan. Het wortelgestel van bomen in een bak zal zich niet zo vertakken als dat van exemplaren in de volle grond en daardoor zal de omvang van de kruinen kleiner blijven. Handig, want niet iedereen heeft een grote tuin waar bomen onbeperkt kunnen uitdijen.

Sfeervolle tuin

Buiten zitten aan een stijlvolle tafel

Buitenlucht is gezond voor de mens en veel mensen vinden het daarom ook fijn om tijdens het voorjaar en de zomer lekker buiten te zitten. Dankzij de warme zomers zitten we ook vaker in de tuin.

Een belangrijk onderdeel van de tuin is natuurlijk de tuintafel waaraan men met familie en vrienden buiten lekker kan genieten. Een tafel moet goed aanvoelen en moet van goede kwaliteit zijn. U maakt namelijk ook veel gebruik van een tafel als u buiten bent. U moet er fijn aan kunnen zitten om te eten, gezellig een drankje te doen en een leuk bordspel of kaartspel kan natuurlijk ook niet ontbreken. Een tuintafel wordt dan ook gezien als een verlengstuk van de binnenmeubels en daarom is het belangrijk dat hier veel aandacht aan besteed wordt. Tuinwaardig richt zich op duurzame producten voor de inrichting en onderhoud van de tuin. Omdat een houten tuintafel geheel naar wens gemaakt kan worden heeft het bedrijf altijd wel een passende oplossing voor uw tuin. Tegenwoordig heeft niet iedereen een grote tuin of terras. Het bedrijf krijgt daarom steeds vaker het verzoek om een maatwerk tafel voor een balkon of dakterras te maken.

Op de website van Tuinwaardig staan al enkele afmetingen vermeld, maar het is geen probleem om de tafels op een balkon af te stemmen. Zo houdt u nog ruimte over om vrij rondom de tafel te bewegen en er ook nog stoelen bij te plaatsen. Als u liever een bijpassende bank heeft die onder de tafel geschoven kan worden is dat geen probleem. Door de maatwerk oplossingen kunt u zelfs met beperkte ruimte nog sfeervolle tuinmeubels op een balkon of dakterras kwijt. Vaak wordt een meubel gemaakt van hout met staal. Daarnaast heeft het bedrijf nu ook een opvallende blikvanger van hout en beton. Met deze bank slaan ze een brug tussen een sfeervolle houten en een onverwoestbare betonnen bank.

Over Tuinwaardig

Tuinwaardig is gespecialiseerd in de handel en productie van hoogwaardige producten van de tuin. Het bedrijf heeft een uniek en uitgebreid aanbod aan duurzame producten voor de inrichting en verzorging van de tuin, die u ook gemakkelijk online kunt bestellen. Op hun website staat een uitgebreid aanbod van onder andere tuinmeubels, plantenbakken, tuinborders en terrasschermen. Naast tuinproducten voor particulieren leveren ze ook voor bedrijven. Denk hierbij aan projecten voor onder andere hoveniers, stichtingen, campings en horeca. Ze streven ernaar om unieke producten in hun assortiment te hebben. Dit zijn producten die u niet overal tegenkomt en hierdoor is maatwerk vaak ook mogelijk. Hiervoor werken ze samen met verschillende ontwerpers. Neem eens een kijkje op de website van Tuinwaardig en doe inspiratie op voor de inrichting van uw tuin.

Meer informatie: Tuinwaardig / tel: 0167-785909/ www.tuinwaardig.nl