Home » Artikelen » Tips om de winter warm door te komen

Tips om de winter warm door te komen

Foto via Pexels

De wintermaanden zijn guur en koud, maar met een paar handige tips kun je deze periode aangenaam en comfortabel doorstaan. Of je nu de bittere kou moet trotseren op weg naar je werk of juist gezellig binnen wil blijven; er zijn genoeg manieren om warm te blijven. In deze gids delen we enkele essentiële tips die je helpen om de winterse kou te lijf te gaan en volop te genieten van dit sfeervolle seizoen.

Een open haard gevoel creëren

De eerste tip die we je mee willen geven om de winter warm door te komen, is door een open haard gevoel te creëren. Dit kun je doen met een echte open haard, maar is niet per se nodig. Een cinewall met open haard zorgt er al voor dat je een placebo gevoel krijgt en hierdoor vanzelf wat warmer voelt. Zoek hierbij wel naar een goede aanbieder van dit soort technologieën, zoals Haardenexpert. Op deze manier maak je zeker de juiste keuze.

Draag laagjes

Laagjes zijn de helden van je wintergarderobe. Het is vrij simpel: door verschillende lagen kleding over elkaar heen te dragen, hou je de warmte beter vast en speel je makkelijker in op wisselende temperaturen. Start met een goede basislaag van thermisch ondergoed dat vocht van je huid afvoert. Kies vervolgens voor een lekkere warme trui of fleece. Rond je outfit af met een wind- en waterdichte buitenlaag. Wat het handigste aan laagjes is? Zodra je ergens binnenkomt waar de verwarming hoog staat, kun je makkelijk een laagje uittrekken om het niet té warm te krijgen.

Blijf actief

In de winter blijven bewegen is cruciaal; het houdt niet alleen je lichaam warm, maar geeft ook je humeur een boost. We hebben dan wel de neiging om gezellig op de bank te blijven, maar een beetje actief blijven doet wonderen. Probeer eens dagelijks een korte wandeling te maken. Zo maak je de koude dagen niet alleen draaglijker, maar ook nog eens leuker en gezonder. Wie wil nou niet genieten van die prachtige, winterse buitenlucht?

Gebruik een kruik

Een ouderwetse kruik is je beste vriend tijdens koude nachten. Leg de kruik even in bed voordat je er zelf in stapt en je zult merken dat je slaapomgeving heerlijk warm is. Het is een klein gebaar, maar het maakt een wereld van verschil. Wees hierbij wel voorzichtig met hoe heet je het water maakt. Is een traditionele kruik niets voor jou? Er zijn ook elektrische varianten die je comfort bieden zonder gedoe met kokend water.

Houd tocht tegen

Tocht in huis is een echte spelbreker als je net lekker warm en knus wilt zitten tijdens de koude dagen. Om tocht op te sporen, kun je op een winderige dag een kaars rond ramen en deuren bewegen en kijken waar de vlam flakkert. Heeft je huis de neiging om te tochten? Geen paniek! Er zijn genoeg simpele oplossingen. Plak bijvoorbeeld tochtstrips rond de kozijnen of gebruik een tochtrol voor onder de deur.