Home » Artikelen » Top drie bestemmingen met het beste vakantieweer

Top drie bestemmingen met het beste vakantieweer

Soms is het lastig om uit te zoeken welke bestemmingen zonzeker zijn in bepaalde maanden. Veel verre bestemmingen waar wij in de wintermaanden graag naartoe vertrekken, hebben tijdens onze zomer juist het regenseizoen. Zijn er dan echt geen bestemmingen te vinden waar je het gehele jaar door voordelig naar de zon kan? Zeker wel! We hebben drie bestemmingen voor je op een rijtje gezet met het beste vakantieweer.

Photo by Cristian Palmer on Unsplash

De Canarische Eilanden

Er wordt vaak gezegd: “Op de Canarische Eilanden is het altijd zomer”, en dat klopt. Deze Spaanse eilandengroep ligt ten westen van Marokko en is het gehele jaar door een ideale bestemming voor een zonvakantie. Er zijn ook vaak genoeg scherp geprijsde vakantiedeals te vinden naar de verschillende eilanden. De temperatuur zakt hier bijna nooit lager dan 20 graden, heerlijk!

Egypte

Het warme Egypte staat bekend als een bestemming waar je het hele jaar terecht kunt voor een fijne zonvakantie. De temperaturen zijn er niet het hele jaar gelijk, maar ook hier wordt het gemiddeld nooit kouder dan 20 graden. Egypte is hiermee de perfecte winterzonbestemming. In de wintermaanden kun je hier bijvoorbeeld vaak voor nog geen €300,- een week lang verblijven in een luxe 5 sterren all inclusive hotel! In de zomermaanden is het hier echter wel zeer heet, dan kunnen de temperaturen soms oplopen tot ruim 40 graden.

De Malediven

De Malediven zijn dan niet de meest voordelige vakantiebestemming, maar zeker één van mooiste. Je waant je hier in een compleet andere wereld, het is een waar tropisch paradijs. De gemiddelde temperaturen liggen het hele jaar tussen de 25 en 35 graden, ideaal voor een heerlijke zonvakantie. Wist je dat de Malediven trouwens uit bijna 1200 eilanden bestaan? Hiervan zijn er maar een paar honderd bewoond, en slechts 90 eilanden zijn geschikt voor toeristen.