Home » Artikelen » Veelvoorkomende schades aan huizen in grote steden door het weer

Veelvoorkomende schades aan huizen in grote steden door het weer

Een fikse onweersbui of een zware storm, het kan zo de oorzaak zijn van uw lekkage of schade aan de woning. Ieder jaar kunnen zijn er een aantal heftige weermomenten, die vooral in grote steden voor veel schade zorgen. Op bijvoorbeeld een stormavond, kan er bijvoorbeeld voor miljoenen aan schade ontstaan. Het is dan goed om te weten wat u hieraan kunt doen en of u recht heeft op vergoeding. In dit artikel leest u meer over de meest voorkomende schade door het weer in grote steden en de oplossingen voor het herstel.

Photo by Max LaRochelle on Unsplash

Photo by Max LaRochelle on Unsplash.

 

De meest voorkomende schades door het weer

De drie meest voorkomende schades in grote steden door het weer, lichten wij hieronder verder toe:

Lekkage

Een fikse regenbui of storm kan de oorzaak zijn voor een lekkage in huis. Zeker oude woningpanden in steden zijn erg gevoelig voor lekkage. Woont u in een oude Amsterdamse woning? Deze woning en bouwmaterialen zijn al ouder en hierdoor extra gevoelig voor een scheur of barst. Een lekkage is door handige klussers vaak zelf op te lossen. Toch doet u er goed aan om altijd een professional in te schakelen. Wellicht is de lekkage een sein dat er meer aan de hand is met het dak. Ook voor het beste opknapwerk is een specialist altijd de beste keuze.

Kapotte riolering

Zwaar weer kan de oorzaak zijn van een kapotte riolering. Zeker in oude steden zoals Amsterdam is de riolering erg gevoelig voor zwaar weer. De riolering kan namelijk overstroomd raken of de afvoer in de woning werkt niet meer. Water dat omhoog komt of kapotte leidingen zijn erg vervelende klussen. Een Amsterdamse loodgieter is dan de beste optie om in te schakelen. Zij zijn specialist op het gebied van de Amsterdamse rioleringen en kunnen goed met oude leidingen werken in de historische panden van Amsterdams.

Fysieke schade

Doordat veel steden in Nederland erg groen zijn en er veel oude bomen in de straten staan, kan er ook fysieke schade aan de woning door heftig weer ontstaan. Een boom die omvalt op de woning of een tak die afbreekt en schade veroorzaakt. Het is de nachtmerrie van iedere huiseigenaar.

Stormschade specialist

De schade die ontstaat door storm of slecht weer, is anders dan schade door eigen gebruik. Een leiding die springt tijdens de storm heeft een andere oorzaak dan door een verstopping. Voor het vinden van de beste hulp en vervanging, zoek je daarom altijd een specialist op stormschade. Zeker in grote steden zijn er veel loodgieters en aannemers die zich juist specialiseren in de klussen die nodig zijn na schade door storm. Een nieuw dak om de lekkage te doen verdwijnen of een nieuwe rioolafvoer om schade in de toekomst te voorkomen, het zijn klussen waar u stadse specialisten voor inschakelt. Kies een loodgieter of aannemer uit uw stad.

Vergoeding bij stormschade

Schade aan uw woning of inboedel door het weer is niet alleen erg vervelend, het kan ook een duur grapje zijn. Het inhuren van een loodgieter of bijvoorbeeld plaatsen van een nieuw dak, de meeste mensen hebben hier niet een standaard spaarpotje voor. Gelukkig bent u niet aansprakelijk wanneer er schade aan uw woning ontstaat door het weer. U heeft de mogelijkheid om een vergoeding te eisen middels uw opstalverzekering of inboedelverzekering. Het verschil tussen deze verzekeringen lichten wij graag verder toe.

Opstalverzekering

De opstalverzekering kan alleen de eigenaar van de woning afsluiten. Wanneer u de woningeigenaar bent, kunt u dit afsluiten. Als huurder is uw verhuurder verantwoordelijk voor deze verzekering. De opstalverzekering vergoedt alle schade aan de woning en alles wat daar fysiek aan vast zit. Is uw raam compleet stuk gegaan tijdens de storm? Dan valt het raam plus het raamkozijn, rolluik en vensterbank onder de opstalverzekering. Met een goede opstalverzekering kan de schade door het weer aan de woning worden vergoed door de verzekering.


Inboedelverzekering

Natuurlijk kan er door een lekkage na een heftige regenbui ook spullen in het huis stukgaan. Elektronische apparaten die door het water worden aangetast of meubels die door het water schade opdoen. Ook hier kunt u een vergoeding voor krijgen middels uw inboedelverzekering. Die moet iedere wooneigenaar en huurder zelf afsluiten.

Wonen in een grote stad in Nederland is prachtig. U geniet van de historische architectuur, maar loopt ook extra risico op schade aan de woningen in steden door het weer. De woningen zijn ouder en hierdoor extra vatbaar voor schade door verouderd materiaal, oude leidingen en meer. Gelukkig weten de specialisten in uw stad precies hoe zij deze schade kunnen oplossen en verbeteren. Sluit altijd een goede opstal- en inboedelverzekering af om de kosten voor het herstel bij schade door weer vergoed te krijgen.