Home » Artikelen » Vier manieren om jouw tuin creatief te gebruiken

Vier manieren om jouw tuin creatief te gebruiken

Tuin

Dit is een gesponsord artikel.
Het bezit van een tuin is een heerlijk privilege. Er is weinig fijner dan een rustige eigen plek buiten waar ontspannen gewoon mogelijk is. Velen hebben in hun buitenruimte een fijn terras aangelegd, een mooi stuk groen en/of een charmante waterpartij. Wat velen vergeten, is dat er nog meer mogelijk is en dat je jouw tuin ook gebruikt om aan basisbehoeften te voldoen, zoals gezond eten, buiten zijn en beweging krijgen.

Lees hier dus hoe je, zonder te veel moeite te doen, nog meer plezier uit je tuin haalt en zelf ook meer tijd gezond in de frisse lucht doorbrengt. We gaan daarbij ook specifiek in  op de belangrijkste manieren om het onderhoud in de tuin te verminderen. Tuinkassen, accessoires en alles voor jouw moestuintje koop je digitaal.

Vier ideeën voor in de tuin

Klaar om meer tijd door te brengen in de tuin? Hierboven zijn al een aantal redenen gegeven waarom dit vooral veel voordeel biedt en dus eigenlijk voor iedereen een leuk idee is. Dit zijn leuke en creatieve ideeën die je plezier geven maar waardoor je ook aan je gezondheid denkt en op kosten kunt besparen:
• Groente en fruit: Een idee dat in Nederland steeds populairder wordt is de mogelijkheid van een moestuin. Het voordeel is dat het hierbij niet uitmaakt of je nu veel of weinig ruimte hebt. Begin gewoon klein en weet dat je zelfs op een balkon al de eerste stappen kunt zetten. Zaadjes zijn bij supermarkten en doe-het-zelfzaken beschikbaar. Tuinkassen voor uw moestuin kunt u ook digitaal kopen. Hoe leuk is het als je vervolgens je eigen groente en fruit kunt eten? Denk ook eens na over hoezeer je hiermee op de boodschappen kosten bespaart.
• Beweging: Je kunt jouw tuin ook gebruiken om de nodige beweging te krijgen. Het kan al zo eenvoudig beginnen als met het neerzetten van een trampoline. Niet iedereen heeft natuurlijk direct de mogelijkheid tot een zwembad in de tuin, maar een klein exemplaar kan wel. Uiteraard kun je ook zorgen voor ruimte om jouw yoga-oefeningen naar buiten te brengen.
• Help het milieu en de dieren: Zorg sowieso voor een diervriendelijke tuin, waar bijvoorbeeld voer voor de vogeltjes te vinden is. Daarbij kun je ook mooie huisjes voor hen inrichten. De kwaliteit van de leefomgeving voor deze dieren in Nederland gaat achteruit, dus elke hulp is van harte welkom.
• Je creativiteit gaat los: Als jij houdt van creatieve hobby's zoals schilderen en tekenen, dan kun je overwegen deze vrijetijdsbesteding mee te nemen naar buiten. Niet alleen geniet je zo tegelijkertijd van frisse lucht, je doet ook nieuwe inspiratie op voor jouw afbeeldingen. Tenslotte scheelt dit in potentie natuurlijk ook een heleboel rommel.

Algemene tips voor tuinonderhoud

Een tuin, vooral die met groen, heeft natuurlijk het potentiële nadeel dat je er wel onderhoud aan moet plegen. Een groene tuin leeft, dus dat lijkt nogal vanzelfsprekend, maar het is voor velen extra werk. Allereerst kun je het onderhoud minimaliseren door de juiste apparaten aan te schaffen, zoals een goede hogedrukspuit en eventueel een automatische grasmaaier, die je op dat gebied al het werk uit handen neemt.

Daarnaast wil je, bijvoorbeeld bij meubels, kiezen voor onderhoudsvriendelijk materiaal. Een goede webshop kan jou hier uitvoerige informatie over geven. Daarbij weet je dan direct welke accessoires noodzakelijk zijn. Hier geldt natuurlijk dat groen altijd meer zorg nodig heeft dan tegels, maar ook planten hebben onderhoudsvriendelijke varianten, dus laat je zeker niet weerhouden om de natuur ook in jouw ruimte binnen te laten.

Bestel jouw nieuwe tuininrichting bij vidaXL

Het bezitten van een tuin is een echte luxe. Je kunt deze buitenruimte voor meer doeleinden gebruiken dan die je misschien op het eerste gezicht bedenkt. Ga bijvoorbeeld zeker aan de slag met onze mogelijkheden om ook jouw beweging in de tuin te krijgen en fruit en groente te kweken. Dat laatste helpt je alleen al om te besparen op de kosten van boodschappen en je leert er veel van. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk. Met onze tips voor tuinonderhoud zorg je dat je zo min mogelijk daadwerkelijke arbeid aan jouw tuin hoeft te verrichten.

vidaXL is een voorbeeld van een uitstekende webshop waar je alles vindt voor in huis en tuin. Deze winkel heeft in korte tijd in zowel België als Nederland een uitstekende reputatie weten op te bouwen. Je bestelt hier snel en betaalt direct. De producten worden doorgaans binnen een paar werkdagen aan de deur geleverd. Daarom is dit een prima beginpunt om naar mooie aanvullingen voor in de tuin te kijken.